Sākas Berlīnes kino festivāls. Uz Vāciju pošas arī "Lote"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

7. februārī sākas Berlīnes starptautiskais kino festivāls, un tā programmā iekļauta arī animācijas filma „Lote un pazudušie pūķi”.

Berlīnes starptautiskā kinofestivāla žūriju šogad vadīs franču aktrise Žiljeta Binoša.

Žiljeta Binoša
Žiljeta Binoša Foto: Reuters/ScanPix

Lai iekļūtu šī gada Berlīnes kino festivāla programmā, animācijas filmas „Lote un pazudušie pūķi” autoriem bija jāiztur milzīga konkurence. „Generation” kuratori noskatījās 2500 filmu un savā programmā iekļāva vien 15 lielā ekrāna darbus, turklāt „Lote un pazudušie pūķi” ir viena no tikai divām animācijas filmām, kas cīnīsies par „Kristāla lāci”. Bērnu un jauniešu žūrijas balvu uz Latviju līdz šim atveduši vien divi režisori – Nils Skapāns par animācijas īsfilmu „Lidojam?!”, kas tapusi 1995. gadā, un Renārs Vimba par pilnmetrāžas filmu „Es esmu šeit”, kas tapusi 2016. gadā.

Es esmu šeit
Es esmu šeit Foto: publicitātes

Filmu „Lote un pazudušie pūķi” Berlīnē izrādīs piecos seansos.

„Lote un pazudušie pūķi” ir trešā pilnmetrāžas filma, kas atklāj suņu meitenes Lotes piedzīvojumus. Šajā filmā viņa kopā ar māsiņu Rozīti izdzīvo aizraujošu dienu – Izgudrotāju ciematā ieradušies divi zinātnieki, kuri vēlas ierakstīt mītiskā uguns spļāvēja pūķa dziesmu, un Lote ar Rozīti dodas viņus atrast. Viņām pa pēdām min zaķis Adalberts, kurš kārtējo reizi sajutis iespējamās slavas smaržu.

"Lote un pazudušie pūķi"
"Lote un pazudušie pūķi" Foto: Studija "Rija"

Berlīnes starptautiskais kinofestivāls norisināsies no 7. februāra līdz 17. februārim.

Pagājušoogad festivāla galveno balvu "Zelta lāci" ieguva rumāņu režisores Adinas Pintilijes dokumentālā drāma "Touch Me Not".

Foto: Ar sarkano paklāju atklāj 68. Berlīnes kinofestivālu.

Filmas „Lote un pazudušie pūķi” pirmizrāde Igaunijā notika 2. janvārī, un to jau noskatījušies vairāk nekā 64 tūkstoši skatītāju. Latvijas pirmizrāde notiks 21. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu