“Kino Bize” aicina tikties ar krimināldrāmas “Pazust nomalē” režisoru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
“Pazust nomalē”
“Pazust nomalē” Foto: publicitātes

No piektdienas kinoteātrī “Kino Bize” un “K.Suns” sāks izrādīt Govindas van Māles (Govinda Van Maele) debijas krimināldrāmu “Pazust nomalē” (Gutland). Filma ir uzņemta, iedvesmojoties no režisora pieredzes uzaugot imigrantu ģimenē mazā Luksemburgas ciematā. 

Caurvijot tēmu par iederēšanos, no satricinoša ievada līdz pārsteidzošam noslēgumam tajā saplūst fantāzija un realitāte.

“Pazust nomalē” Latvijas pirmizrāde notiks 8. februārī plkst. 19 kinoteātrī "Kino Bize", pēc kuras sekos saruna ar filmas režisoru.

Filma vēsta par brīdi, kad ražas novākšanas sezonas vidū mežonīga paskata Jenss iznirst no meža Luksemburgas nomalē. Šim vācu svešiniekam ir kas slēpjams. Viņš meklē darbu netālu esošajā ciematā, taču lauksaimnieki ir aizdomīgi pret vīrieti. Pienāk vakars un viņš satiek mēra nevaldāmo meitu Lūsiju, kura palīdz svešiniekam iejusties jaunajā kopienā. Jensam tiek piedāvāts darbs saimniecībā un piekabe, kurā dzīvot. Laika gaitā vīrietis tiek iesaistīts visā, kas notiek ciematā, un vietējie iedzīvotāji vēlās, lai viņš kļūtu par īstu kopienas locekli. Tomēr Jensa identitāte joprojām šķiet neskaidra, un pats bēgošais noziedznieks sāk nojaust, ka arī ciemata iedzīvotājiem ir pāris noslēpumu.

“Pazust nomalē”
“Pazust nomalē” Foto: kadrs no filmas

Provokatīvas lauksaimnieku sievas, pazudis iedzīvotājs, kārba pilna ar savādiem kailfoto un biedējošākais skrējiens caur kukurūzas lauku kopš lidmašīnas uzbrukuma Kerija Grānta varonim Alfrēda Hičkoka filmā “Uz ziemeļiem caur ziemeļrietumiem”. Turklāt papildus meistarīgi būvētajai noslēpumainībai un spriedzei filma aktualizē vairākus sabiedrībā nozīmīgus jautājumus, tostarp savas identitātes meklējumus. Režisors atzīst, ka filmas scenāriju sācis rakstīt brīdī, kad Eiropā sākās migrācijas krīze: “Es domāju, ka šobrīd visā pasaulē identitāte ir ļoti spēcīga tēma, it īpaši Eiropā. Mēs visi ar to cīnāmies un īsti nezinām, kā tikt galā. Vai mēs esam laimīgi, ka lepojamies ar savu identitāti vai arī tas ir kaut kas, no kā mēs labprātāk atbrīvotos?” (Film Doo)

Van Māles debijas filma “Pazust nomalē” ir krimināldrāma ar mistērijas noskaņām, kas soli pa solim atsedz rūpīgi savītos noslēpumus. Gleznainie lauku ainavu kadrējumi ir uzņemti ar 35 mm analogo kinolenti. Filma ir iekļauta pasaules nozīmīgāko festivālu jauno talantu programmās Toronto, Roterdamas un Berlināles Starptautiskajā kinofestivālā, bet izrādīšanai Latvijā piedāvā “Kino Bize”.

Filma tiks izrādīta luksemburgiešu un vācu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā. To ieteicams skatīties no 16 gadu vecuma. 

Ieskats filmā “Pazust nomalē”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu