Latvijas dāmu tenisa izlases kapteinis: Varbūt mūs grib izsist no sliedēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Adrians Žguns
Adrians Žguns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Neskaidrības par Slovākijas dāmu tenisa izlases sastāvu Latvijas komandu nesatrauc, trešdien preses konferencē sacīja vienības kapteinis Adrians Žguns.

Nedēļas nogalē "Arēnā Rīga" gaidāms Federāciju kausa ("Fed Cup") duelis Pasaules otrās grupas pirmajā kārtā.

Latvijas tenisistes aizvadījušas pirmos treniņus uz "Arēnā Rīga" uzklātā laukuma. Komandas līdere Anastasija Sevastova iepriekš pauda cerību, ka laukums nebūs ne ļoti lēns, ne ļoti ātrs.

"Segums ir labs un jauns, jāiespēlējas un jāpierod pie tā. Laukums šobrīd ir lēns, bet pēc pāris dienām kļūs ātrāks. Aļonai (Ostapenko) un Nastjai (Anastasijai Sevastovai) laukums patīk - un tas ir galvenais. Rīt treniņā sāksim spēlēt arī dubultspēlēs," pastāstīja Žguns.

Slovākijas Tenisa asociācija (STZ) iepriekš vēstīja, ka izlasei veselības likstu dēļ nevarēs palīdzēt komandas līdere Dominika Cibulkova (WTA vienspēļu rangā 30. vieta, bet rekords ir 4. pozīcija).

Tomēr trešdien Slovākijas komandas kapteinis Matejs Liptaks un tenisistes personīgais treneris atklāja, ka vēl esot cerība, ka Cibulkova tomēr spēlēs. Komanda Rīgā ieradusies ar 3 spēlētājām, bet mačiem var pieteikt 5 tenisistes.

"Neuztraucamies par to, esam gatavi uz visu. Raksta vienu, bet... Kamēr neredzēšu sastāvu klātienē, nekam citam neticēšu," sacīja Žguns. 

"Esam favorīti, varbūt tāpēc grib mūs tādā veidā izsist no sliedēm. Grūti pateikt, kas galā būs," piebilda Latvijas izlases kapteinis. 

Vaicāts, kādā sportiskajā formā šobrīd ir Ostapenko. Viņai rokas traumas dēļ nācās izlaist pagājušās sezonas beigas, ka arī šogad sniegums bijis nestabils.

"Aļonai ir labāk. Pēdējā spēlē (Sanktpēterburgā) varēja redzēt, ka viņa atgriežas formā, kādā viņa gribēja būt. Arī pārliecība ir atgūta. Domāju, ka mājas sienas uzdzīs vēl vairāk asinis."

Žgunam šī ir pirmā pieredze darbā ar Latvijas tenisa zvaigznēm. Viņš atzīst, ka prasīs padomu Sevastovas dzīvesbiedram un trenerim Ronaldam Šmitam, kā arī Ostapenko mammai un trenerei Jeļenai Jakovļevai.

"Katru dienu komunicēju ar Roniju un Aļonas mammu. Iegūstu svarīgu informāciju, kas man noderēs."

Mači notiks sestdien un svētdien "Arēnā Rīga", savukārt piektdien paredzēta izloze, kurā noskaidrosies spēļu grafiks.

"Manuprāt, izlozei nav liela nozīme. Domāju, ka meitenes tāpat būs gatavas, tāpēc nav starpība, kura laukumā ies pirmā. Gatavojamies, lai izcīnītu uzvaru un svētdien būtu uguņošana," norādīja Žguns.

Slovākijas Tenisa asociācija (STZ) iepriekš vēstīja, ka komandai varētu pievienoties arī Čantala Škamlova (WTA 453.) un Terēza Mihālikova (WTA 360.). 

Šīs spēlētājas varētu aizstāt iepriekš minēto Cibulkovu un arī Magdalēnu Ribārikovu (WTA 69.), kura rokas traumas dēļ Latvijā uz turnīru nav ieradusies.

Slovākijas izlase:

  • Viktorija Kužmova (WTA vienspēļu rangā 46. vieta)
  • Anna Karolīna Šmiedlova (61.)
  • Rebeka Šramkova (188.)
  • ---
  • ---
  • kapteinis - Matejs Liptaks

Latvijas izlases sastāvs:

  • Anastasija Sevastova (WTA 12. vieta vienspēļu rangā)
  • Aļona Ostapenko (22.)
  • Diāna Marcinkēviča (279.)
  • Daniela Vismane (645.)
  • Patrīcija Špaka (rangā gan neatrodas)
  • kapteinis - Adrians Žguns.

Latvijas un Slovākijas dueļa uzvarētājas 20. un 21. aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētājas cīnīsies par to, lai neizkristu uz zemāka līmeņa grupu Eiropas/Āfrikas zonā.

Latvijas dāmu tenisa izlase ar Sevastovu, Ostapenko, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu