Toyota uzstāda jaunu pārdošanas rekordu Baltijas valstīs

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Toyota Camry '19
Toyota Camry '19 Foto: Toyota

Pārdodot 12 320 jaunas automašīnas, Toyota uzstādījusi rekordu Baltijas valstīs. Piedevām katrs trešais pārdotais Toyota automobilis ir hibrīds.

Latvijā, kur zīmolu vidū Toyota ieņem otro vietu, pagājušajā gadā pārdoti 2727 jauni automobiļi, kas ir par 9,6 % vairāk nekā gadu iepriekš.

“Pieaugušie pārdošanas skaitļi norāda uz patiesu klientu uzticību zīmolam. Šo uzticības formulu veido - kvalitāte, augsta līmeņa pakalpojumi un pastāvīgi centieni radīt videi draudzīgākus automobiļus. Toyota 2018. gada pārdošanas skaitļi norāda uz izmaiņām pasaulē un cilvēku domāšanas veidā - katra trešā jaunā Toyota bija hibrīds, un trīs valstīs kopā hibrīdu pārdošana pieauga par 48 procentiem,” atzīmē A/S Toyota Baltic valdes loceklis Mareks Maide.

RAV4 un C-HR ir kļuvuši par pārdotākajiem SUV

2019. gadā klientu izvēles iespējas kļūs plašākas gan ar jauniem modeļiem, gan dzinējiem. Atgriešanos piedzīvos Camry, pārdošanā nonāks nākamās paaudzes RAV4 un trīs jauni Corolla modeļi. Visi šie modeļi būs pieejami kā hibrīdi. Camry un RAV4 ir aprīkoti ar jaudīgāku un ekonomiskāku jaunās paaudzes hibrīddzinēju. Corolla hečbeka un universāļa gadījumā pirmo reizi var izvēlēties starp diviem hibrīdiem - 1,8 un 2 litru.

“Mūsu modeļu piedāvājumā gan vairs nav iemīļotā Avensis, taču Corolla dažādās variācijās, jaunie RAV4 un Camry, kas pievienosies pavasarī, paplašinās klientu izvēles iespējas tieši ar uzlabotiem produktiem un motoru tehnoloģiju. Kopš šī gada katra jauna Toyota hibrīda modeļa akumulatoram būs spēkā desmit gadu garantija, kas pierāda mūsu tehnoloģijas augsto kvalitāti un ilgtspējību,” atzīmēja Maide. “Divu gadu desmitu laikā esam pārdevuši vairāk nekā 12 miljonus hibrīdu, un, kā rāda Baltijas statistika, esam jaunā laikmetā - hibrīdauto no alternatīvas tehnoloģijas kļūst par ikdienu.”

Toyota Proace ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem furgoniem

Latvijā Toyota ar 14,1% tirgus daļu notur otro vietu (pārdošanas pieaugums 9,6%). Lielākais pārdošanas pieaugums skaitļos Baltijas valstīs bija tieši Lietuvā, kur salīdzinājumā ar 2017. gadu tika pārdots par 36% vairāk Toyota automobiļu (4868 vienības). Latvijā un Lietuvā Toyota automobiļu ar dīzeļdzinēju pārdošana kritās, galvenokārt tieši uz hibrīda rēķina.

Japānas autoražotājam būtisks orientieris bija arī Proace ātrā pacelšanās līdz otrajai vietai savā klasē (modelis tirgū ir otro gadu). Igaunijā Proace ir pirmais furgonu segmentā, Latvijā otrais un Lietuvā - ceturtais.

“Toyota Proace tirgū ir bijis tikai divus gadus, bet, pateicoties daudzveidīgajiem un elastīgajiem risinājumiem, to ir silti uzņēmuši gan uzņēmumi, gan privātpersonas. Proace nav vienkārši furgons, bet gan daudzveidīgs un uzticams darba līdzeklis ļoti dažādu uzdevumu veikšanai,” sacīja Maide.

Proace modeļu klāstā ir 65 dažādi risinājumi, kurus ar papildaprīkojuma palīdzību var paplašināt vēl vairāk.

Toyota modeļi, kam šobrīd pieejams hibrīddzinējs

Šobrīd pieejami šādi Toyota modeļi ar hibrīda piedziņu: Yaris, Auris, Auris Touring Sports, C-HR, Prius, Prius+, Prius Plug-in un RAV4. 2019. gada laikā šo uzskaitījumu papildinās Corolla, Corolla Touring Sports, Corolla sedans un Camry.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu