Viņķele VM valsts sekretāra amatam virzīs ilggadējo ministrijas ierēdni Mūrmani-Umbraško (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daina Mūrmane-Umbraško
Daina Mūrmane-Umbraško Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra amatam tiks virzīta ilggadējā ministrijas ierēdne, valsts sekretāra vietniece veselības politikas jautājumos Daina Mūrmane-Umbraško, aģentūrai LETA sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Pagājušā gada oktobra vidū līdzšinējais valsts sekretārs Aivars Lapiņš tika aizrotēts uz Nacionālo veselības dienestu (NVD), kurā patlaban ir direktores vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos. Lapiņš gan jaunajā amatā vēl nav strādājis, jo ilgstoši atrodas darba nespējā.

Kopš pagājušā gada oktobra vidus VM bijusi bez valsts sekretāra, bet šī amata pienākumus pildīja Mūrmane-Umbraško.

Kā aģentūrai sacīja Viņķele, Mūrmane-Umbraško ir pietiekami ilgi darbojusies veselības aprūpes nozarē un ir profesionāle, turklāt ministrei bijusi arī iespēja ar viņu kopā strādāt, kas ļāvis pārliecināties par viņas kompetenci.

Viņķele uzsvēra, ka Mūrmanes-Umbrašķo virzīšanai ir arī simboliska nozīme. "Gribēju ar šo soli ministrijai raidīt signālu par to, ka es uzticos kolektīvam un ka man nav politiski motivētu interešu valsts sekretāra izvēlē," norādīja ministre.

Viņa sacīja, ka ministrija ir "samocīta" kā iestāde, jo trīs valsts sekretāri divu gadu laikā nav humāna rīcība pret ministriju. Šī iemesla dēļ Viņķelei šķitis pareizi un ļoti svarīgi raidīt signālus, ka VM ir profesionāla komanda, kurai jaunā ministre uzticas.

Mūrmane-Umbraško piedāvājumam piekritusi, līdz ar to valdībai apstiprināšanai VM valsts sekretāra amatā viņa tikšot piedāvāta nākamnedēļ.

Kā liecina LETA arhīvs, Mūrmane-Umbraško VM valsts sekretāra vietnieka amatā nonāca 2016.gada 11.novembrī, kad viņa tika pārcelta no NVD direktores amata.

Mūrmane-Umbraško arī iepriekš bija VM valsts sekretāra vietniece, bet citā jomā - stratēģiskās plānošanas un finanšu jautājumos. Mūrmani-Umbraško NVD vadītājas amatā 2015.gada sākumā pārcēla bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu