Valainis un Ašeradens Ētikas komisijā viens otram pārmet Kārtības ruļļa neievērošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā trešdien izskanēja deputātu Viktora Valaiņa (ZZS) un Arvila Ašeradena (JV) savstarpējie pārmetumi parlamenta Kārtības ruļļa neievērošanā.

Valainis norādīja, ka arī viņa parakstītais likumprojekts par internātskolu darbību nav nonācis izskatīšanā parlamenta 24.janvārī sēdē, kuru iepriekš kā tā skatīšanas datumu bija noteikusi Saeima. Politiķis iesniegumā komisijai izsaka pieņēmumu, ka Ašeradens kā par likumprojekta tālāko virzību atbildīgās komisijas vadītājs apzināti nav ievērojis Kārtības ruļļa nosacījumus. Valainis ar attiecīgo iesniegumu vērsies arī Ģenerālprokuratūrā.

Savukārt Ašeradens komisijas sēdē skaidroja, ka likumprojekts uz sēdi netika virzīts tieši Kārtības ruļļa nosacījuma dēļ, kas paredz, ka Saeima var lemt par likumprojekta skatīšanu, ja ir saņemts atzinums no Finanšu ministrijas par ietekmi uz budžetu. Savukārt 24.janvārī šis atzinums vēl nebija saņemts.

Ašeradens arī norādīja, ka Valainis neesot ievērojis Kārtības ruļļa nosacījumu par ietekmes uz budžetu aprakstīšanu likumprojekta anotācijā.

Komisijas sēdē izskanēja deputātu atšķirīgi viedokļi par to, vai Ašeradens ir vai nav rīkojies atbilstoši Kārtības ruļļa nosacījumiem.

Valainis sēdes noslēgumā apliecināja, ka vēlējies aktualizēt nepieciešamību ievērot regulējumu, nevis lūgt piemērot Ašeradenam kādu sodu. Tāpēc politiķis pavēstīja par sava iesniegumu atsaukšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu