Ziemeļkoreja raķetes slēpj lidostās, uzskata ANO eksperti (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļkorejas ballistisko raķešu un kodolprogrammas saglabājas nemainīgā stāvoklī, un Phenjana izmanto lidostas un citus objektus, lai slēptu bruņojumu no iespējamiem ASV militāriem triecieniem, konstatējuši ANO eksperti.

Ziemeļkorejai noteiktās sankcijas ir neefektīvas, turklāt Phenjana spēj nodrošināt nelegālas naftas produktu piegādes, pārdot ogles un pārkāpt bruņojuma embargo, teikts ekspertu ziņojumā, kas otrdien nonācis ziņu aģentūras AFP rīcībā.

"Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas (KTDR) kodolprogramma un ballistisko raķešu programma palikušas nemainīgā stāvoklī," teikts ziņojumā, kurā Ziemeļkoreja dēvēta tās oficiālajā vārdā.

"Darba grupa konstatēja, ka KTDR izmanto civilos objektus, arī lidostas, ballistisko raķešu montāžai un izmēģināšanai, lai efektīvi izvairītos no neitralizēšanas triecieniem".

Ziemeļkoreja veic nelegālus naftas, degvielas un ogļu pārvadājumus, jūrā izmantojot kuģu tīklu, lai apietu ANO noteiktās sankcijas, kuru mērķis ir liegt Phenjanai peļņu bruņojuma programmu attīstīšanai.

"Šie pārkāpumi pēdējās ANO sankcijas padarījuši neefektīvas, neievērojot ierobežojumus, kas noteikti KTDR naftas produktu un jēlnaftas importam, kā arī 2017.gadā noteiktajam ogļu eksporta aizliegumam," teikts ziņojumā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu