Balcers: Lai noturētos NHL, ir jāizmanto ātrums

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rūdolfs Balcers Otavas "Senators" treniņā.
Rūdolfs Balcers Otavas "Senators" treniņā. Foto: https://twitter.com/Senators

Lai veiksmīgi spēlētu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), ir jāizmanto ātruma īpašības un jāmet pa vārtiem, kad vien rodas tāda izdevība, uzskata Latvijas hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš pārstāv Kanādas klubu Otavas "Senators".

Balcers janvārī "Senators" sastāvā piedzīvoja debiju NHL, pēc tam uz nepilnām 2 nedēļām viņš tika nosūtīts atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošo fārmklubu, taču tagad Latvijas hokejists atkal atgriezies Otavas komandas rīcībā.

21 gadu vecajam Latvijas hokejistam tika vaicāts, kas jādara, lai viņam izdotos nostiprināties pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

"Vienkārši jāizmanto ātrums. Jūtu, ka pienesu enerģiju. Jācenšas pirmajam tikt pie ripas un jāspēlē neatlaidīgi. Jāmet, kad rodas izdevība. Kad man ir ripa, es domāju par metiena izdarīšanu," portālā "ottawasun.com" citēts Balcers.

Līdz šim NHL latviešu hokejists aizvadījis 9 spēles, guvis 1 vārtus, atdevis 1 rezultatīvu piespēli un sakrājis neitrālu lietderības koeficientu. Iepriekšējā mačā Balcers arī trāpīja pa vārtu stabu.

"Viņš ir ļoti, ļoti gudrs. Man nav viņam bijis jāsaka viens un tas pats divreiz. Viņš visu apgrūst ārkārtīgi ātri - gan aizsardzībā, gan uzbrukumā," latvieti slavēja "Senators" galvenais treneris Gijs Bušē.

"Man patīk veids, kādā viņš spēlē. Viņam ir ne tikai laba (nūjas pārvaldīšanas) tehnika, ātrums, metiens un prasme veidot uzbrukumus, bet viņš arī nepazaudē ripu, kad nokļūst sarežģītās situācijās. Viņš to virza uz priekšu. Viņš ir mani pārsteidzis ar visām profesionālim vajadzīgajām niansēm," turpināja Bušē.

"Senators" komanda, kurai vairāki spēlētāji šobrīd nevar spēlēt traumu dēļ, nākamo maču aizvadīs naktī uz ceturdienu pēc Latvijas laika, izbraukumā cīnoties pret citu Kanādas klubu - Toronto "Maple Leafs".

Kā trešdien pēc treniņa atklāja Bušē, skaitliskajā vairākumā iespēlēts arī Balcers, kas Latvijas hokejistam varētu pavērt labākas izredzes gūt vārtus.

"Senators" ar 43 punktiem patlaban ir pēdējā vietā Austrumu konferences un visas līgas kopvērtējumā.

Savukārt "Maple Leafs" ar 67 punktiem ierindojas 2. pozīcijā Austrumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu