Aukstuma dēļ saīsinātas PK posma biatlonā individuālās distances

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: EPA/Scanpix

Aukstuma dēļ saīsinātas Pasaules kausa biatlonā septītā posma individuālās distances, lēmusi Starptautiskā Biatlona savienība (IBU).

Pasaules kausa sezona turpināsies Kanādas trasē Kenmorā, kur šonedēļ piemeklējis pamatīgs aukstums, termometra stabiņam sasniedzot pat -30 grādus pēc Celsija.

Šī iemesla dēļ vīri 20 kilometru distances vietā aizvadīs 15 kilometrus, bet dāmām no 15 kilometriem distance saīsināta uz 12,5 kilometriem.

Īsā individuālā distance janvārī tika iemēģināta vienā no IBU posmiem. Tā pieaugušajiem ir īsāka nekā ierasta, turklāt par vienu nesašautu mērķi sportisti saņem 45 soda sekundes, nevis vienu minūti. Šādu sistēmu iepriekš izmantoja tikai junioru sacensībās.

Tāpat mainīti arī sacensību sākuma laiki šonedēļ gaidāmajiem mačiem. Ceturtdien vīri trasē dosies plkst.21.20 pēc Latvijas laika, bet dāmām sacensību sākums paredzēts plkst.23.55.

Pasaules kausa posmā paredzēts starts arī Latvijas vadošajiem biatlonistiem Andrejam Rastorgujevam un Baibai Bendikai.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu