Vējonis ar frakciju vadītājiem pārrunājis jautājumu par pārvēlēšanu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis (no kreisās) un partiju apvienības "Jaunā Vienotība" Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš tikšanās laikā Rīgas pilī.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis (no kreisās) un partiju apvienības "Jaunā Vienotība" Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš tikšanās laikā Rīgas pilī. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šonedēļ individuāli ticies ar frakciju vadītājiem un pārrunājis arī jautājumu par viņa pārvēlēšanu, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Partiju pārstāvji gan pagaidām nebija gatavi komentēt tikšanos, vien atzina, ka jautājums pārrunāts.

"Jaunā Vienotība", visticamāk, vairs nav gatava atbalstīt Vējoni, tāpat kā Zaļo un Zemnieku savienība. Arī opozīcijas partija "Saskaņa" nav gatava atbalstīt viņa pārvēlēšanu.

"Attīstībai/Par!" par kādu konkrētu kandidātu vēl neesot lēmumsi.

Tomēr LTV vēsta, ka šobrīd neoficiāli kuluāros visaugstāk tiek vērtētas Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita izredzes tikt ievēlētam prezidenta amatā. Viņu amatā varētu atbalstīt "Attīstībai/Par!", ja vien varētu saņemt eirokomisāra amatu savam kandidātam. Arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK neslēpj, ka prezidenta amatam virzīs Levitu.

Jau ziņots, ka Vējonis valsts prezidenta amatu ieņem kopš 2015.gada jūlija.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks šogad pavasara beigās.

Šogad spēkā stājušies grozījumi Satversmē, kas nosaka, ka Valsts prezidentu parlamentā ievēlē atklāti.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu