Navaļnijs atrod Krievijas ierēdņa €66 miljonus vērto dzīvokli (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Korupcijas apkarotājs Aleksejs Navaļnijs ziņo par Krievijas ierēdņu dārgāko dzīvokļu "konkursa" uzvarētāju - piecus miljardus rubļu (66 miljonus eiro) vērtajiem apartamentiem bijušajā viesnīcā "Moskva" Manēžas laukumā, kas pieder valsts tehnoloģiju uzņēmuma "Rosteh" ģenerāldirektoram Sergejam Čemezovam.

Bijušajā Maskavas simbolā darbojas lepnā viesnīca "Four Seasons", taču lielu daļu ēkas aizņem elitāri dzīvokļi.

Čemezovam pieder liels 1434 kvadrātmetru dzīvoklis ēkas 12. un 13.stāvā.

Čemezova amatpersonas deklarācijā no dzīvokļa nav ne miņas, bet viņa dzīvesbiedrene Jekaterina Ignatova deklarējusi divus vairāk nekā 700 kvadrātmetru lielus "neapdzīvojamus" nekustamos īpašumus.

Ignatova ir uzņēmēja, kura pirms 15 gadiem nāca klajā ar ideju izveidot automātisko ātrumkārbu "Lada" automašīnām. "Rosteh" pieder daļas "Lada" ražotājā "AutoVAZ". Šis plāns tā arī neīstenojās, bet Ignatovas uzņēmums KATE saņēma pasūtījumu saražot ātrumkārbas Vladimira Putina limuzīnam.

"Rosteh" ietilpst apmēram 700 uzņēmumi, kuros nodarbināts pusmiljons cilvēku. "Rosteh" nodarbojas ar militārās tehnikas un ieroču ražošanu, autorūpniecību, medikamentu eksportu un pat atkritumu apsaimniekošanu. 

Kopumā "Rosteh" darbinieku algas nav augstas - piemēram, "Kamaz" automašīnu komplektētājs mēnesī nopelna 15 000 rubļus (200 eiro), "Kalašņikov" inženieris-konstruktors saņem 25 000 rubļu (333 eiro).

"Ļoti vēlos, lai katrs "Rosteh" darbinieks ieraudzītu šo video un vairs neuzdotu muļķīgus jautājumus par to, kāpēc viņam tik maza alga. Tā varētu būt lielāka. Bet kā tad Sergejs Čemezovs ar sievu varētu atļauties tādu dzīvokli?" video jautā Navaļnijs. 

Pēdējā laikā atklājies, ka vairākām Krievijas amatpersonām pieder oficiālajai algai neatbilstoši nekustamie īpašumi - Krievijas Pasta vadītājs var atļauties dzīvokli par vairāk nekā miljonu eiro, valsts naftas uzņēmuma "Rosņeft" galvenais izpilddirektors Igors Sečins nopircis 1229 kvadrātmetrus lielus apartamentus, bet "Gazprom" valdes priekšsēdētājs Aleksejs Millers viņu pārspējis, iegādājoties vēl plašāku 1396 kvadrātmetrus lielu dzīvokli, uzskaita Navaļnijs. Šo cilvēku algas tiek maksātas no valsts budžeta, tāpēc būtu nepieciešams caurspīdīgums un atskaitīšanās par ieņēmumiem.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu