Cibuļskis: Par došanos uz hokeja izlases treniņiem klubs atvilks no algas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Par došanos uz šonedēļ Rīgā notiekošajiem izlases treniņiem aizsargam Oskaram Cibuļskim Čehijas hokeja klubs Hradeckrālovas "Mountfield" samazinās algu, jo neatbalsta spēlētāju dalību valstsvienībās sezonas laikā. 

Izlase Boba Hārtlija vadībā trenējas "Volvo" ledus hallē Imantā, un to darīs līdz 8.februārim. Līdz šim nevienā no izlašu pauzēm sezonas laikā nebija piedalījušies "Mountfield" kluba spēlētāji. Kā iepriekš publiski pauda Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, šis klubs izvirzījis ultimātu - spēlētājiem ļaut doties uz Latviju vien tad, ja LHF kompensēs viņu algas daļu par konkrēto laika posmu.

Cibuļskis Hradeckrālovas klubā spēlē jau otro sezonu, bet viņa komandas biedrs šogad ir Māris Bičevskis. Sarunā ar TVNET pieredzējušais aizsargs pauda, ka vēlējās pabūt Latvijā un aizvadīt treniņus ar citiem partneriem.

"Klubs ne mani, ne Māri nebija gatavi laist uz Latviju arī šoreiz. Ja braucam, mums par to jāmaksā. Par spīti tam, gribēju šeit būt. Aizgāju pie kluba treneriem un pateicu, ka braukšu. Droši vien atvilks no algas par šādu soli. Neko darīt," pastāstīja aizsargs.

Arī Bičevskis esot vēlējies doties uz izlasi, bet viņa ikmēneša atalgojums esot salīdzinoši mazāks, tāpēc par šādu uzdrīkstēšanos būtu jāšķiras no ievērojamas algas daļas. 

Cibuļskis esot vēlējies aizvadīt treniņus Hārtlija vadībā, bet tā neesot bijusi vienīgā motivācija doties uz Latviju sezonas vidū. Šī esot arī viena no iespējām satikt ģimeni un draugus, kā arī izbaudīt ziemu. Hradeckrālovā sniega neesot, tāpēc braucienam uz Latviju ir papildus pievienotā vērtība.

Hokejists "Mountfield" spēlē jau otro sezonu un ar visu esot apmierināts.

"Viss ir kārtībā. Pie komandas un pilsētas esmu pieradis. Gribētos būt nedaudz rezultatīvākam, bet tas nav galvenais. Komanda jau man piedāvāja ilgtermiņa līgumu, vēl domāju," sacīja Cibuļskis.

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Girts Ankipāns pagaidām ar viņu vēl neesot sazinājies, bet aizsargs esot atvērts piedāvājumiem.

Čehijas augstākajā līgā šosezon spēlē seši Latvijas hokejisti - Cibuļskis, Bičevskis, Guntis Galviņš, Roberts Bukarts, Edgars Kulda un Ralfs Freibergs. Latvieši pēc Roberta Bukarta rezultatīvajām sezonām Zlīnas klubā esot kļuvuši par savdabīgu kvalitātes zīmi.

"Domāju, ka čehi tagad latviešus uzskata par augstas klases spēlētājiem. Pirms šonedēļ devos uz izlasi, kluba treneri arī man jautāja, vai ir vēl kāds latvietis, kuram varētu piedāvāt līgumu Čehijā. Es jau pagājušajā sezonā ieteicu vairākus Latvijas spēlētājus, arī šoreiz rekomendēju dažus. Tas jau tālāk atkarīgs no pašiem hokejistiem - pieņemt piedāvājumu vai atteikt. Zinu, ka pagājušajā sezonā vairākiem latviešiem bija iespēja pievienoties Čehijas klubiem jau izslēgšanas mačos, bet spēlētāji atteica piedāvājumiem," par aizkulisēm Čehijas klubu darbā pastāstīja Cibuļskis.

30 gadus vecais Cibuļskis šosezon Čehijas čempionātā 38 spēlēs guvis divus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr viņa komandas biedrs Bičevskis 39 spēlēs guvis divus vārtus un astoņas reizes palīdzējis izcelties partneriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu