Zviedrijas eksperti: Krievija gatavojas plaša mēroga militāriem konfliktiem (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas armija gatavojas dalībai plaša mēroga militāros konfliktos, teikts Zviedrijas Aizsardzības pētījumu aģentūras (FOI) ekspertu ziņojumā.

Pētījuma autori izanalizējuši militārās mācības, kas Krievijā notikušas laika periodā no 2009. līdz 2017.gadam.

Šajā laikā Krievijas armijas stratēģisko mācību mērogs ir ievērojami palielinājies, Zviedrijas ekspertu secinājumus citē Krievijas medijs “Meduza”.

Eksperti uzskata, ka Krievijas armija, kas līdz šim piedalījusies vairākos lokālos konfliktos, jau 2009.gadā sāka gatavoties ilgstošiem reģionāliem kariem ar Ķīnas un NATO mēroga pretiniekiem.

Pētījumā arī uzsvērts, ka Krievijas bruņotajos spēkos pēdējo gadu laikā ievērojami palielinājusies kaujas gatavība, kā rezultātā armija ir gatava ļoti ātri pārslēgties no miera laiku uzdevumiem uz karadarbību.

Saskaņā ar janvāra beigās publicētiem sabiedriskās domas aptaujas rezultātiem, vairāk nekā puse Krievijas iedzīvotāju bažījas par karu ar citām valstīm.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu