Vītola: Eirolīgas sezona jāvērtē pozitīvi, bet nevaram apstāties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"TTT Rīga" spēlētāja Kristīne Vītola (ar bumbu)
"TTT Rīga" spēlētāja Kristīne Vītola (ar bumbu) Foto: Zane Bitere/LETA

atvijas spēcīgākā sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" apzinās, ka var iekļūt prestižās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas izslēgšanas turnīrā, un spēlētājas darīs visu, lai tur nonāktu, aģentūrai LETA apliecināja vienības basketboliste Kristīne Vītola.

"TTT Rīga" trešdien Eirolīgas pamatturnīra 12.kārtas mačā savā laukumā ar rezultātu 70:44 pārspēja Grieķijas klubu Pirejas "Olympiakos".

Lai arī otrajā puslaikā rīdziniecēm jau bija iekrāts solīds pārsvars, "Olympiakos" basketbolistes tik un tā centās aizķerties un sagādāja gana sīvu pretestību.

"Otrajā puslaikā mēģinājām spēlēt brīvi un atraisīti, bet, protams, pretinieces tik viegli uzvaru atdot nevēlējās. Tāpēc brīžiem varbūt spēles otrajā daļā bija gana saspringta cīņa. Par katru punktu vienmēr jācīnās," teica Vītola.

Spēles sākums "TTT Rīga" basketbolistēm gan bija neveiksmīgs, nespējot apturēt pretinieču uzbrukumus, kas viešņām pirmajās trīs minūtēs ļāva iekrāt deviņu punktu pārsvaru.

"Neveiksmīgais sākums bija mūsu aizsardzības vaina. Varbūt jau no pirmās minūtes nebijām pietiekami koncentrējušās, grūti teikt. Pret nākamajām pretiniecēm ir jāsaņemas, nevaram viņām ļaut šādi ieskrieties. Šoreiz atspēlējāmies, bet pret citām pretiniecēm tas var arī nenostrādāt," atzina Vītola.

Uzreiz pēc šāda pavērsiena "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts ņēma minūtes pārtraukumu, pēc kā rīdzinieces savu sniegumu uzlaboja.

"Treneris minūtes pārtraukumā bija ļoti nikns, bet viņš vērsa uzmanību, ka mums pretinieces ir jāapstādina ar sodiem. Tas pats bija arī Francijā pret Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo - ļāvām pretiniecēm ieskrieties, kas pēc tam tas viss vēlās kā tāda liela bumba. Mums vajag būt agresīvākām un neļaut viņām iemest vieglus punktus," norādīja Vītola.

"Aizsardzība, agresivitāte un trenera uzstādījumu izpildīšana bija iemesli, kāpēc spēli pret "Olympiakos" izdevās uzvarēt," uzsvēra basketboliste, kura šajā mačā iemeta 13 punktus.

Šī sezona FIBA Eirolīgā rīdziniecēm bijusi laba un viņas 12 spēlēs guvušas septiņas uzvaras, kas ļauj grupā ieņemt trešo vietu un reāli pretendēt dalībai izslēgšanas turnīrā.

"Saprotam, ka varam tikt četriniekā. Darīsim visu, lai mēs tur arī būtu. Šī Eirolīgas sezona jāvērtē pozitīvi, bet nevaram apstāties - ir jāmēģina sasniegt tā virsotnīte, ko varam sasniegt," izteicās Vītola.

Grupas līderpozīcijā ar 11 uzvarām 12 spēlēs ir Kurskas "Dinamo", kam ar septiņām uzvarām 11 mačos seko Stambulas "Fenerbahce", bet trešā ar septiņiem panākumiem 12 dueļos ir "TTT Rīga".

Tālāk sešiem panākumiem seko Šopronas "Uniqa" un Salamankas "Perfumerias Avenida", bet piecas uzvaras 11 spēlēs ir Antakjas "Hatay" kontā. Septītā ar četrām uzvarām 12 cīņās ir Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo", kamēr vienu panākumu guvusi Pirejas "Olympiakos".

Labākās četras vienības cīnīsies izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eirokausa ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu