Vācija pieprasa pagaidu risinājumu Vidusjūrā bloķētajiem migrantu glābšanas kuģiem (5)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Vācijas valdība vēlas, lai Eiropas Savienības (ES) valstis pēc iespējas ātrāk atrod pagaidu risinājumu migrantu glābšanas kuģiem, kuriem tiek liegts piestāt ostās Vidusjūrā.

Vācijas Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Stefans Maijers otrdien ES iekšlietu ministru sanāksmē Bukarestē sacīja, ka nedrīkst turpināties situācija, kur katrā atsevišķā gadījumā tiek spriests par to, kura valsts un ar kādiem nosacījumiem ir gatava uzņemt cilvēkus no šiem kuģiem.

Vācija vēlas spert nozīmīgu soli uz priekšu, radot pagaidu mehānismu jūrā izglābto migrantu uzņemšanai, sacīja Maijers.

Maijers nosodīja faktu, ka katru reizi, kad kādam migrantu kuģim tiek liegts piestāt ostā, jārīko jaunas sarunas.

Pēdējo mēnešu laikā Itālija un Malta ir vairākkārt aizliegusi privātiem migrantu glābšanas kuģiem piestāt savās ostās. Vislielāko mediju uzmanību piesaistīja gadījums ar Vācijas nevalstiskajai organizācijai "Sea-Watch" piederošo kuģi.

Kā nosacījumu kuģu uzņemšanai, Itālijas un Maltas valdība pieprasīja, lai citas ES valstis piekrīt uzņemt uz kuģiem esošos migrantus.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu