GKR vēlas dzirdēt Ušakova skaidrojumu par KNAB kratīšanām (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas "Gods kalpot Rīgai" Rīgas domes frakcija pilsētas mēra Nila Ušakova (S) skaidrojumus par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajām kratīšanām uzklausīs frakcijas sēdē 12.februārī, aģentūrai LETA pavēstīja partijas priekšsēdētāja Andra Amerika pārstāvis Mareks Gailītis.

Tieši pēc mēra skaidrojumiem tikšot lemts, vai gaidāmajā neuzticības balsojumā paust viņam atbalstu.

Kā ziņots, Rīgas domes opozīcija iesniegusi pieprasījumu sasaukt ārkārtas sēdi, lai rosinātu Ušakova atkāpšanos no amata. Balstoties uz likumu "Par pašvaldībām", priekšsēdētājam ir divas nedēļas laika sasaukt šo sēdi, kas nozīmē, ka vēlākais tā varētu notikt 13.februārī. Sēdes norises datums un laiks vēl nav izsludināts.

Tikmēr "Saskaņas" partneri, vairāki partijas "Gods kalpot Rīgai" deputāti aģentūrai LETA norādīja, ka lēmumu par atbalstu Ušakovam pieņems tikai pēc tam, kad būs uzklausījuši viņa skaidrojumus par notikušo.

Pats Ušakovs paziņojis, ka no amata atkāpties neplāno, jo esot svarīgi nodrošināt pašvaldības funkcionēšanu.

KNAB kratīšana Rīgas domē un Ušakova dzīvesvietā saistīta ar sākto kriminālprocesu par SIA "Rīgas satiksme" iepirkumiem.

KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem - par 2016. gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013. gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013. gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu