Izaicinājums – sniegbaltā dīvāna krāsas saglabāšana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: West Elm/Publicitātes foto

Balts dīvāns ir neitrāls akcents, kas iederēsies jebkurā interjerā. Šī krāsas mēbeles spēj pielāgoties telpā neatkarīgi no tās iekārtojuma vai krāsas, tāpēc dīvāni baltos toņos mēbeļu tirgū ir ārkārtīgi pieprasīti. Jāteic gan, ka gaišajām mīkstajām mēbelēm ir daži nozīmīgi trūkumi – tās ātri smērējas, teju vai kā magnēts “pievelk” un izceļ mājdzīvnieku spalvas vai iekrāsojas. Lai sniegbaltais dīvāns pēc iespējas ilgāk saglabātu savu krāsu, ņem vērā šos ieteikumus.

Jau laicīgi tiec galā ar traipiem

Pats svarīgākais aspekts cīņā ar traipiem uz dīvāna ir tā kopšana no iegādes brīža – jo ātrāk tiksi galā ar netīrumiem, jo vieglāka būs dīvāna kopšana. Ja traips uz dīvāna ir ilgāku laiku, tas arvien vairāk piekalst un kļūst grūtāk iztīrāms, tāpēc, līdz ko gadās “noķellēt” balto mēbeli, nekavējoties traipu iztīri. Pastāv divas metodes, kā attīrīt mēbeli – “sausā” un “slapjā” metode.

Slapjās metodes gadījumā, ņem talkā siltā ūdenī samērcētu baltu un tīru kokvilnas lupatu (krāsaina var iekrāsot balto audumu) un maigi spied uz traipa. Ņem vērā, ka berzēšana traipa laukumu var paplašināt, bet pašu audumu – sabojāt. Savukārt sausās metodes gadījumā izmanto putekļusūcēju un nosūc traipu. Niknākiem traipiem vari izmantot slapjo metodi, bet ūdens vietā ņem ziepju un ūdens mikstūru vai arī ūdenī nedaudz atjauktu balinātāju. Tomēr, pirms ķeries klāt drastiskākām metodēm, pārliecinies, vai ķimikālijas drīkst izmantot uz dīvāna auduma.

Foto: Unsplash

Izvairies no dīvāna iekrāsošanās

Laika gaitā, dīvānam atrodoties tiešu saules staru mijiedarbībā, tas var izbalēt un kļūt pleķains, nemaz nerunājot par mājinieku tumšo apģērbu, kas arī pēc ilgstošas sēdēšanas uz dīvāna gaišā auduma var radīt neiztīrāmus traipus. Lai dīvāna krāsa saglabātos vienmērīga, regulāri apgriez tā spilvenus gan sēžamajā daļā, gan atzveltnes daļā, bet rokturus mēģini neuzkrītoši “apklāt” ar spilveniem vai salocītu pledu. Īpaši saulainās dienās, kad mājās neviena nav, centies aizvilkt aizkarus, lai dīvāna audumam ar saules stariem būtu pēc iespējas minimālāka saskarsme. Tāpat auduma ienaidnieks ir kodīgi tīrīšanas līdzekļi un balinātāji, tāpēc tos izmanto pēc iespējas retāk.

Nomaināmie pārvalki ir kā glābšanas riņķis

Maināmie pārvalki ir labākā metode, kā saglabāt dīvāna krāsu baltu un vienmērīgu – tos atliek tikai nomainīt un ielikt veļas mašīnā un izmazgāt. Ja dīvānam nav maināmi spilvenu pārvalki, dažkārt, piemēram, ballītēs, to var pārklāt ar kādu gaumīgu sedziņu. Šobrīd mēbeļu veikalos, līdz ar noteiktu modeļu dīvāniem, ir pieejami speciāli dīvānu pārvalki, kas ieņem dīvāna formu un neslīd nost no mēbeles.

Foto: Unsplash

Regulāra tīrīšana – sniegbaltās spozmes atslēga

Ja mājās ir balts dīvāns, ar vienu ir jārēķinās – tīrīšana ir jāveic regulāri un mazgāšanas reizes izlaist nav vēlams. Auduma dīvānus ir jāizsūknē ar putekļusūcēju reizi nedēļā, bet ādas dīvānus pāris reizes mēnesī ir jānoslauka ar mitru kokvilnas lupatu. Tīrot dīvānu, pievērs uzmanību katram stūrim – spilveniem, ielocēm, rāmim. Uz balta dīvāna, neatkarīgi no materiāla, putekļi un netīrumi sakrājas ātri un ir ļoti labi redzami, tāpēc regulāra tīrīšana ir neizbēgama.

Izvēlies tekstilu, kas būs vieglāk attīrāms no spalvām

Galvenā nianse, kam pievērst uzmanību pērkot dīvānu mājoklim, kurā dzīvo arī mājdzīvnieki, ir audums. Lūko pēc tāda auduma, kuru būs viegli iztīrīt, ja tas aplips ar dzīvnieku spalvām. Dzīvnieku saimniekiem draudzīgākie dīvānu auduma materiāli būs īsta vai mākslīgā āda, mikrošķiedra, lini, džinsi vai pat audumi, kas tiek izmantoti arī āra mēbeļu ražošanā, piemēram, neilons. Diemžēl modīgais samta dīvāns dzīvnieku mīļiem ies secen – šis materiāls regulāri būs noklāts ar spalvām.

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu