Žguns: Mači nebūs viegli, bet mums ir divas pasaules klases tenisistes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova
Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova Foto: Publicitātes foto

Latvijas sieviešu izlasei pirms Federāciju kausa dueļa ar Slovākiju ir jāgatavojas uz savu spēli, nevis jādomā par pretinieces Slovākijas sastāvu, sarunā ar aģentūru LETA pauda pašmāju komandas kapteinis Adrians Žguns.

Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas cīņa pret Slovākiju notiks sestdien un svētdien "Arēnā Rīga".

Latvijas izlasi Federāciju kausa mačā pārstāvēs planētas 12.rakete Anastasija Sevastova, Aļona Ostapenko (ranga 22.numurs), Diāna Marcinkēviča (279.), Daniela Vismane (645.) un Patrīcija Špaka, kura rangā gan neatrodas.

"Trumpis ir tas, ka mēs spēlējam mājās. Tas ir nozīmīgs faktors. Mači nebūs viegli, bet mums ir divas pasaules klases spēlētājas, kuras var dot daudz uzvaru. Ļoti ceru, ka ātri izšķirsim rezultātu. Tad varēsim iesaistīt arī Diānu, Danielu un Patrīciju," stāstīja Žguns.

Šonedēļ Slovākijas tenisa asociācija ziņoja, ka valsts pirmā rakete Dominika Cibulkova, kura WTA rangā ieņem 30.vietu, nedēļas nogalē nespēlēs, taču pēdējā informācija liecina, ka tomēr pastāv iespēja, ka viņa varētu ierasties Rīgā.

"Cibulkova ir Slovākijas komandas izteikta līdere, kura ir ļoti pieredzējusi un daudz ko sasniegusi. Viņa var vilkt uz augšu komandu, kurā ir jaunas tenisistes. Taču mums ir jāgatavojas un jākoncentrējas uz sevi, un to, kā demonstrēt savu labāko spēli," pauda Žguns.

Tiesa, Latvijas komanda tik un tā uzskatāma par dueļa favorīti, jo pārējās slovākietes nevar lepoties ar tādiem panākumiem.

"Aļonu zinu kopš bērna kājas, savukārt Nastja, tāpat kā es, ir liepājniece. Patīkami būt ar viņām kopā šajos Latvijai lielajos tenisa svētkos," uzsvēra Žguns, kurš par Latvijas komandas kapteini tika iecelts janvārī.

"Man piezvanīja tenisa savienības ģenerālsekretārs [Kārlis Lejnieks], jo biju viņu redzeslokā. Piedāvāja, un tā kā pazinu Aļonu un Nastju, nolēmu tādu izdevību nelaist garām. Cerams, ka mēs turpināsim iet uz augšu un turpināsim savu sadarbību."

Pašlaik 37 gadus vecais Žguns pats savulaik spēlējis tenisu profesionālā līmenī, pirms desmit gadiem ATP rangā sasniedzot 431.vietu.

"Profesionālajā tenisā biju pāris gadus, ja būtu spēlējis ilgāk, varbūt tiktu arī augstāk. Turnīros, kur maksā naudu, biju īsu brīdi," teica Žguns, kurš šobrīd strādā Ņujorkā un trenē jaunos tenisistus.

"Strādāju ar bērniem no desmit līdz 14 gadu vecumam, kuri spēlē nopietnā līmenī, taču junioru rangā ar augstām vietām šobrīd nevaram lepoties."

Latvijas un Slovākijas pāra uzvarētāja aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētāja cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Sevastovu, Ostapenko, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu