Sutas un Beļcovas muzejā diskusija ar Latvijā populāriem karikatūristiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Agra Liepiņa karikatūra (Aigars Kalvītis)
Agra Liepiņa karikatūra (Aigars Kalvītis) Foto: publicitātes

Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā 19. februārī plkst.17.30 norisināsies diskusija ar pašmāju karikatūristiem Ernests Kļaviņu, Agri Liepiņu, Ēriku Ošu, Gati Šļūku un Romanu Vitkovski, informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva.

Mākslinieki pasākuma laikā stāstīs par savu zīmējumu tapšanu, kariķēto personu vai notikumu izvēli, sabiedrības reakciju uz viņu darbu, kā arī citiem aspektiem mākslas darbu radīšanā.

Liepiņš (1959) ir grafiķis un senās Latvijas vēstures pētnieks, savulaik zīmējis karikatūras žurnālā "Dadzis" un laikrakstā "Lauku Avīze", kopš 1993.gada zīmē laikrakstam "Dienas Bizness", savukārt Ošs (1927) gandrīz 40 gadus strādājis žurnālā "Dadzis", un no 1994.gada karikatūras zīmē "Latvijas avīzei".

Karikatūrists Agris Liepiņš (1959)
Karikatūrists Agris Liepiņš (1959) Foto: publicitātes

Šļūka (1979) ir karikatūrists, kurš komiskus zīmējumus sācis jau darināt, mācoties pirmajā klasē. Karikatūras publicētas laikrakstos "Sakaru vēstis", "Zeme", "Fokuss", "Neatkarīgā rīta avīze", žurnālos "Autobild Latvija", "Golfs.lv", "FHM", vairāk nekā desmit gadus reizi nedēļā tika zīmēta "Sporta avīzes" karikatūra. Kopš 1998.gada strādā "Latvijas avīzē".

Vitkovska (1948) karikatūras publicētas avīzēs "Literatūra un Māksla", "Atmoda", "Neatkarīgā Rīta Avīze", "Diena", "Jūrmala", "Elpa" u.c., kā arī žurnālos "Liesma", "Zinātne un Mēs", "Nedēļa", "Dārzs un Drava" utt. Ilustrētas vairāk nekā 130 grāmatas un bukleti.

Romans Vitkovskis
Romans Vitkovskis Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu