Spriedums lietā pret bijušo Daugavpils vicemēru par 60 000 eiro kukuļņemšanu varētu būt zināms maijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Maijā varētu būt zināms spriedums krimināllietā, kurā bijušais Daugavpils vicemērs Vjačeslavs Širjakovs (S) un uzņēmējs Sergejs Karnauhovs apsūdzēti par 60 000 eiro kukuļa došanu un ņemšanu.

Zemgales rajona tiesas pārstāve Gunta Sprudzāne skaidroja, ka šodien lietas izskatīšana atlikta uz 21.martu, taču iztiesāšanai rezervēts arī 26.marts un 22.maijs, kad plānoti apsūdzēto pēdējie vārdi un sprieduma pasludināšana. Lieta šodien atlikta, lai dotu iespēju apsūdzētajiem sagatavoties sniegt liecību.

Jau vēstīts, ka Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Leja uzņēmējam apsūdzību uzrādījis par kukuļa došanu 60 000 eiro apmērā, bet Daugavpils domes deputātam par šī kukuļa pieņemšanu.

Saskaņā ar apsūdzību kukuļošana notikusi 2013.gada 1.februārī privātpersonas interesēs par vairākiem Daugavpils pilsētas domē un tās iestādēs pieņemtajiem lēmumiem, tostarp, par līguma noslēgšanu starp privāto uzņēmumu un Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādi "Komunālās saimniecības pārvalde" par Daugavpils pilsētas ielu ikdienas uzturēšanu 2013.-2015.gadā.

Leja aģentūrai LETA skaidroja, ka kukulis dots, lai uzņēmējs panāktu līguma slēgšanu tieši ar viņa pārstāvēto uzņēmumu. Apsūdzībā figurē vairāki iepirkumi, taču apjomīgākais bija tieši par jau pieminēto ielu ikdienas uzturēšanu, kur kopējā līguma summa bija aptuveni septiņi miljoni eiro. Tāpat apsūdzības ieskatā kukulis maksāts, lai panāktu līguma slēgšanu par sadzīves atkritumu līnijas izbūvi.

Ņemot vērā, ka tiesai nodotajā lietā ir tikai viena epizode un divi liecinieki, Leja cer, ka tiesas process noritēs raiti. Apsūdzētie vainu noziegumā neatzīst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu