Slovākijai cīņā pret Latvijas tenisistēm palīdzēs Mihālikova

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Terēza Mihālikova
Terēza Mihālikova Foto: AFP/SCANPIX

Slovākijas tenisa izlasei nedēļas nogalē "Arēnā Rīga" gaidāmajā Federāciju kausa ("Fed Cup") duelī pret Latvijas valstsvienību palīdzēs Terēza Mihālikova, vēsta Slovākijas Tenisa asociācija (STZ).

Slovākijas tenisa izlase otrdien Rīgā ieradās 3 spēlētāju sastāvā - Viktorija Kužmova (WTA vienspēļu rangā 46. vieta), Anna Karolīna Šmiedlova (61.) un Rebeka Šramkova (188.).

Mihālikova piedzīvojusi zaudējumu Slovākijas pilsētā Trnavā notiekošā turnīra otrajā kārtā. Līdz ar to tenisiste ceturtdien vēlu vakarā ieradīsies Rīgā, lai pievienotos izlasei.

20 gadus vecā Mihālikova patlaban WTA vienspēļu rangā ieņem 360. vietu.

STZ iepriekš vēstīja, ka veselības likstu dēļ valstsvienībai nevarēs palīdzēt komandas līdere Dominika Cibulkova (WTA vienspēļu rangā 30. vieta, bet rekords ir 4. pozīcija) un arī pieredzējusī Magdalēna Ribārikova (WTA 69.).

Tomēr trešdien Rīgā notikušajā preses konferencē Slovākijas komandas kapteinis Matejs Liptaks pauda cerību, ka Cibulkova tomēr varētu palīdzēt cīņā pret Latviju.

STZ vēsta, ka Slovākijas izlase "Fed Cup" turnīrā startēs ar 4 spēlētājām, taču sacensībām var pieteikt 5 tenisistes.

Līdz ar to joprojām nav pilnībā skaidrs, vai Slovākijas izlasei tomēr palīdzēs komandas līdere Cibulkova, kura pagājušajā nedēļā veselības likstu dēļ izstājas no turnīra Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā.

Mači notiks sestdien un svētdien "Arēnā Rīga", savukārt piektdien paredzēta izloze, kurā noskaidrosies spēļu grafiks.

Latvijas un Slovākijas dueļa uzvarētājas 20. un 21. aprīlī sacentīsies par iekļūšanu Pasaules pirmajā grupā jeb Top 8, kamēr zaudētājas cīnīsies par to, lai neizkristu uz zemāka līmeņa grupu Eiropas/Āfrikas zonā.

Latvijas dāmu tenisa izlase ar Anastasiju Sevastovu, Aļonu Ostapenko, Diānu Marcinkēviču un Danielu Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu "Fed Cup" pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp 16 labākajām komandām pasaulē.

Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu