Kariņš: Atrasts risinājums, lai turpinātu LR4 un "lsm.lv" angļu un krievu valodas versiju darbība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Koalīcija ir atradusi risinājumu, lai turpinātu Latvijas Radio 4 (LR4) un "lsm.lv" angļu un krievu valodas versiju darbība, šodien pēc valdību veidojošo partiju 2019.gada budžetam veltītās ārkārtas sanāksmes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Bažas par šo jautājumu ir noņemtas, pateicoties visu iesaistīto pārstāvju kopējam darbam, akcentēja premjers. Viņš norādīja, ka tehniskie jautājumi par šo lietu jāprasa Finanšu ministrijai.

Koalīcija arī vienojusies nepārsniegt iepriekš 2019.gada budžetam paredzēto deficīta apjomu.

Kā ziņots, sabiedriskie mediji un to kapitāldaļu turētāji iepriekš cēla trauksmi par iespējamu LR4 un portāla "lsm.lv" angļu un krievu valodas versiju darbības pārtraukšanu finansējuma trūkuma dēļ.

Kā ziņots, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā pastāstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes loceklis Ivars Āboliņš, valdības sēdē saņemti signāli par to, ka 2019.gadā varētu netikt rasti līdzekļi programmai "Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas īstenošanas plāns", kurā iekļauti līdzekļi arī minēto sabiedrisko mediju platformu darbībai.

Līdzekļi Latvijas Radio 4 un "lsm.lv" svešvalodu versijām jau vairākus gadus tikuši piešķirti no šīs programmas, kas gan nav iekļauta budžeta bāzē. Šogad Latvijas Radio 4 darbības nodrošināšanai nepieciešami aptuveni 191 000 eiro, "lsm.lv" angļu un krievu valodas versijām - 121 000 eiro. Līdztekus šiem medijiem darbības pārtraukšana varētu skart arī Latgales mediju programmas, kas arī tiek finansētas no šī plāna programmas - tām nepieciešams 71 000 eiro gadā.

Āboliņš skaidroja, ja līdzekļi netiks piešķirti, var rasties risks slēgt Latvijas Radio 4 un "lsm.lv" krievu un angļu valodas versiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu