Ričards Brensons plāno doties kosmosā jau tuvāko mēnešu laikā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu miljardieris Ričards Brensons ceturtdien paziņoja, ka viņš plāno tuvāko četru vai piecu mēnešu laikā doties kosmosā ar sava uzņēmuma "Virgin Galactic" kosmosa kuģi.

"Mana vēlme ir doties augšup nolaišanās uz Mēness 50.gadskārtā, mēs pie tā strādājam," grupas "Virgin" vadītājs Brensons sacīja "Virgin Galactic" godināšanas pasākumā Nacionālajā gaisa un kosmosa muzejā Vašingtonā.

ASV kosmosa kuģis "Apollo 11" 1969.gada 20.jūlijā nolaidās uz Mēness un tā apkalpe izkāpa uz tā.

Kompānijas “Virgin Galactic" un "Blue Origin" gatavojas sūtīt kosmosā tūristus, bet tikai dažu minūšu ilgos lidojumos.

Šīs kompānijas ir iecerējušas sūtīt simtiem vai tūkstošiem cilvēku īsos "suborbitālos" lidojumos, kas nozīmē, ka kosmosa kuģi nepacelsies pietiekami augstu, lai riņķotu orbītā ap Zemi.

Šīs misijas būtu īsākas un daudz pieejamākas materiālā ziņā, nekā kompānijas "SpaceX" plānotais projekts nosūtīt japāņu miljardieri uz Mēnesi.

"Virgin Galactic" kosmosa lidaparāts "SpaceShipTwo" decembrī pirmoreiz sasniedza kosmosu un veica pirmo pilotējamo lidojumu kosmosā no ASV teritorijas kopš atspoļkuģu programmas izbeigšanas 2011.gadā.

Brensons arī iepriekš bija paziņojis par saviem plāniem pirmoreiz ceļot kosmosā, bet šie termiņi vairākkārt pagāja, lidojumam neīstenojoties. Šoreiz viņš apgalvo, ka sagatavošanās darbi ir pēdējās stadijās.

"Līdz jūlijam mēs būsim veikuši pietiekami daudz izmēģinājumu," sacīja Brensons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu