Kalniete varētu apsvērt pretendēšanu uz Latvijas prezidenta amatu (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete
Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete Foto: Evija Trifanova/LETA

Pastāv risks, ka jaunajā Eiropas Parlamenta (EP) sasaukumā ievērojami palielināsies jaunu, gan labēju, gan kreisu populistisku veidojumu klātbūtne, šādu viedokli šorīt telekanālā LNT pauda EP deputāte Sandra Kalniete (JV).

Šādos apstākļos viņas pārstāvētā Eiropas Tautas partiju grupa uzskatījusi, ka vēlēšanās nepieciešams iesaistīt pēc iespējas vairāk pieredzējušu politiķu, lai nākamajā EP sasaukumā nodrošinātu zināmu stabilitāti, tāpēc arī Kalniete esot pierunāta vēlreiz kandidēt EP vēlēšanās, lai arī Kalniete iepriekš bija teikusi, ka politikai liek punktu.

Taujāta, vai ir iespējama viņas politisko plānu maiņa un viņa varētu kandidēt uz Latvijas Valsts prezidenta amatu, Kalniete apgalvoja, ka viņu neviens par šādu iespēju neesot uzrunājis, turklāt šajā jautājumā vēl jāpanāk vienota jaunās koalīcijas nostāja. "Ja mani uzrunās un šis būs nopietns priekšlikums, tad es to apsvēršu," piebilda Kalniete.

Taujāta, vai viņas partijas biedrs Valdis Dombrovskis strādās arī nākamajā Eiropas Komisijas sastāvā, Kalniete izteicās, ka prognozēt to nevarot, taču viņa uzskata, ka Dombrovska pieredzes un kompetences dēļ viņam būtu jāsaglabā vieta EK.

Nākamās EP vēlēšanas notiks maija beigās.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu