Jelgavā sākas Ledus skulptūru festivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls Jelgavā. Trešā diena
Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls Jelgavā. Trešā diena Foto: publicitātes

Piektdienas vakarā ar labāko darbu autoru apbalvošanu Jelgavā sāksas ledus skulptūru festivāls, kas turpināsies līdz svētdienai, informē Jelgavas pašvaldības iestādes "Kultūra" sabiedrisko attiecību speciālists Reinis Dāvis Reimanis.

21. Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā piedalīsies 34 pasaulē atzīti tēlnieki no septiņām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, ASV un Kanādas. Mākslinieku uzdevums šoreiz būs vairāk nekā 70 tonnās ledus attēlot tēmu "Kino". Kopumā festivāla laikā būs apskatāmi vairāk nekā 65 ledus objekti, no tiem 30 būs izgaismotas mākslinieku individuāli veidotās un 15 lielās komandu skulptūras, kas būs augstākas par trīs metriem, tai skaitā ledus labirints, sešas lielformāta foto skulptūras.

Foto: Ledus skulptūru festivāla pirmā diena.

Festivāla uzvarētāji tiks paziņoti šovakar plkst.19.30, kad notiks atklāšanas ceremonija, pēc kuras tiek paredzēta plaša izklaides un kultūras programma uz divām skatuvēm. Pirmajā festivāla dienā uz galvenās skatuves Jāņa Čakstes bulvārī uzstāsies solisti Antra Stafecka, Miks Dukurs, Anmary un Dainis Skutelis, kuri apmeklētājus priecēs latviešu kino zelta mūzikas koncertā ar nosaukumu "Viss nāk un aiziet tālumā". Tāpat festivāla pirmajā vakarā uzstāsies grupa "3Live Project", bet nākamajā dienā apmeklētājus izklaidēs Lauris Reiniks un Kriss Noa (Chris Noah) un "Latvijas X Faktora" otrās sezonas dalībnieki, savukārt festivāla pēdējā dienā koncertēs pašmāju zināmie mākslinieki - Ivo Fomins un grupa "Tautumeitas".

Pirmo reizi kā ledus skatuve darbosies Pasta salas slidotava, kurā būs iespējams noskatīties ledus teātra "Ice Republic" šovu "Ledus Remix".

Festivāla laikā Jāņa Čakstes bulvārī notiks arī ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, kur sacentīsies Latvijas un Lietuvas titulētākie mākslinieki - Kārlis Īle un Donats Mockus.

Ledus skulptūras varēs apskatīt trīs pilsētas vietās - Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Pils salā.

Foto: Jelgavā top lielās ledus skulptūras. Trešā konkursa diena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu