SM un VARAM nosauc jaunos pārstāvjus Rīgas, Venstpils un Liepājas ostā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kuģis Liepājas ostā. Ilustratīvs attēls
Kuģis Liepājas ostā. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka/LETA

Piektdien par jaunu pārstāvju iecelšanu Rīgas brīvostas valdē un Venstpils brīvostas pārvaldē, kā arī Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valdē paziņoja Satiksmes ministrija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) informēja, ka ir iesniedzis sagatavotos rīkojuma projektus par amatpersonu maiņu valsts lielākajās ostās.

"Satiksmes ministriju turpmāk pārstāvēs eksperti un ierēdņi, kas ikdienā atbild par valsts kapitāla pārvaldību. Tie paši cilvēki, kuri kontrolē valsts kapitālsabiedrību darbību un es ļoti ceru, ka no mūsu puses šī pārvaldība kļūs daudz pragmatiskāka, mēs nodarbosimies arī ar lēmumu juridisko kontroli un ostu darbību koordinēšanu," teica Linkaits.

Viņš informēja, ka Rīgas brīvostas valdē plānots iecelt Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieci Džinetu Innusu, Ventspils brīvostas valdē plānots iecelt ministrijas Juridiskā departamenta direktori Ingunu Strautmani, bet Liepājas SEZ valdē paredzēts iecelt ministrijas Juridiskā departamenta direktora vietnieci Inesi Birziņu.

Innusa šobrīd ir Satiksmes ministrijas pārstāve Liepājas SEZ valdē, bet Rīgas ostas valdē viņa nomainīs Arti Stucku, savukārt Strautmane Ventspils ostas valdē nomainīs pašreizējo Satiksmes ministrijas pārstāvi Kasparu Ozoliņu.

Par jaunu pārstāvju iecelšanu Rīgas brīvostas pārvaldes un Ventspils ostas valdēs piektdien paziņoja arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

Patlaban Venstpils ostā VARAM pārstāv pašreizējā zemkopības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) ārštata padomnieks Edijs Vaznis, un viņa vietā tiks iecelta Pūces biroja vadītāja Laila Spaliņa.

Savukārt Rīgas brīvostas valdē Baibu Broku (VL-TB/LNNK) aizstās cits Rīgas domnieks, Pūces partijas biedrs - Viesturs Zeps (LA).

Pēc Pūces teiktā, abu ostu valdes ir politiskas institūcijas, un viņa pārliecība esot, ka tajās jāieceļ cilvēki, kas viņu var politiski pārstāvēt. Tāpat izvēlētie cilvēki esot pietiekoši kompetenti ieņemamajam amatam.

Zeps ir ieguvis maģistra grādu Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātes Eiropas studijās un studē biznesa vadību Banku augstskolas doktorantūrā. Papildus tam viņš pasniedz arī lekcijas inovācijas finansēšanā un inovācijas vadīšanā Rīgas Tehniskajā universitātē un Banku augstskolā.

Tāpat Zeps ir investīciju fonda "InnoEnergy SE" vadītājs Latvijā. Fonda darbība orientēta uz jaunu tehnoloģiju komercializēšanu enerģētikas un viedo pilsētu jomā. Zeps ir arī biznesa konsultāciju uzņēmuma SIA "R&D Lab" izpilddirektors.

Savukārt Spaliņa ir "Attīstībai/Par" politiķa Edgara Jaunupa ilggadēja līdzgaitniece. Līdz pagājušā gada vidum viņa ilgus gadus bija Jaunupa vadītā basketbola kluba "VEF" direktore.

Likums par ostām nosaka, ka Rīgas ostas valdē un Ventspils ostas valdē katrā ir astoņi valdes locekļi: četri attiecīgās pašvaldības pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo ar attiecīgās pilsētas domes lēmumu, un četri - ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzīti pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo Ministru kabinets.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu