Galerijā "Daugava" Laimas Bikšes izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gleznotāja Laima Bikše
Gleznotāja Laima Bikše Foto: LETA

Galerijā "Daugava" (Ausekļa ielā 1, Rīgā) 13. februārī tiks atklāta Laimas Bikšes izstāde „Tuvāk. Un vienmēr liekas, ka nokļūstu tuvāk”. Izstāde apskatāma no 13. februāra līdz 9. martam.

"Desmit gleznas par attiecībām. Ar sevi, ar citiem, ar atmiņām. Daudz personīgās realitātes, pārdomas un jautājumi," minēts galerijas preses paziņojumā. "Vai eksistē ideālā mana pasaule? Vai ir iespējams notvert tagadnē sekundes, kad esam absolūti laimīgi? Vai tajā pašā mirklī tās jau nepielūdzami pārvēršas pagātnē, pievienojas kaudzei ar laimīgām atmiņām?"

Laima Bikše. Laimīgās dzīves plāni. 2019., audekls/jaukta tehnika, 90x120, (fragments).
Laima Bikše. Laimīgās dzīves plāni. 2019., audekls/jaukta tehnika, 90x120, (fragments). Foto: Publicitātes foto

Laima Bikše savu radošo pieredzi ir guvusi mācoties Jaņa Rozentāla mākslas koledžā un pēc tās absolvējot Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu, kur diplomdarbu izstrādāja Imanta Vecozola un Viļa Ozola meistardabīcā. Izstādēs māksliniece piedalās kopš 1995. gada. Viņas darbiem raksturīgs poētisms, tēlainā domāšana un apzināts naivums, kuru pavada trausls, jutīgs zīmējums un maigs kolorīts, kas reizēm uzliesmo piestātinātā. Viņas glezniecība ir romantiska ar noteiktu emocionālo stāvokli. Laima Bikše glezno ainavas, klusās dabas ar augļiem, putniņiem, plīša lāčukiem un ikdienišķiem priekšmetiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu