Satiksmes ministrs uzskata, ka nav nepieciešams vadāt līdzi tiesības un tehnisko pasi (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA. TVNET kolāža

Satiksmes ministrija (SM) iesniegusi Saeimā ierosinājumu atteikties no prasības vadītājiem ņemt līdzi braucienos vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, sociālajā tīklā "Twitter" raksta satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

"Esam iesnieguši Saeimā ierosinājumu atteikties no prasības vadītājiem ņemt līdzi braucienos vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. Kā nekā ir 21.gadsimts un policija tam ir gatava. Turpmāk braucienā būtu jābūt līdzi tikai ID. Ceru uz deputātu atbalstu," raksta Linkaits.

SM pārstāve Iveta Kancēna aģentūru LETA informēja, ka SM šo priekšlikumu 7.februārī ir iesniegusi Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai likumprojekta "Grozījumi Ceļu satiksmes likumā" otrajam lasījumam.

Priekšlikums paredz administratīvā sloga mazināšanu, proti, gan transportlīdzekļa vadītāja apliecība, gan transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība apliecina datus, kas pieejami Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā vai attiecīgi Traktortehnikas un tās vadītāju informatīvajā sistēmā.

"Veicot kontroles pasākumus, par personas tiesībām vadīt attiecīgo transportlīdzekli vai pārbaudot transportlīdzekļa reģistrācijas datus, ir jāpārliecinās par datu atbilstību reģistros, līdz ar to, Latvijas vadītajiem vai Latvijā reģistrētiem transportlīdzekļiem to ir iespējams veikt arī pamatojoties tikai uz personas datiem vai reģistrācijas numura zīmi," skaidroja Kancēna.

Patlaban Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav klāt kāda no transportlīdzekļa vadītājam nepieciešamajiem dokumentiem paredzēts izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam trīs eiro apmērā.

Starp citu, TVNET jau 2010.gada nogalē vēstīja, ka "CSDD reģistrs ir pilnībā piemērots tam, lai autovadītājiem nebūtu jāvadā līdzi vadītāja apliecība un reģistrācijas apliecība, jo šos datus ir iespējams pārbaudīt elektroniski transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā".

"Tātad, ja persona uzrādītu citu identifikācijas dokumentu - šajā gadījumā pasi -, informāciju varētu vienkārši pārbaudīt," toreiz skaidroja CSDD

Var piebilst, ka bez jelkādiem dokumentiem kabatā braukt nebūtu vēlams nekādā gadījumā, tomēr daudzviet pasaulē tiek pieļauta iespēja automobiļa piederību un vadīšanas tiesību apliecinošus dokumentus atstāt mājās. Piemēram, Lielbritānijā, kā arī vairākos Austrālijas štatos šādos gadījumos policists vienīgi var noteikt, cik dienu laikā autovadītāja apliecība jāuzrāda konkrētā iecirknī.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu