Kas jāzina Rallija Sarma 2019 skatītājiem?

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Pladars (www.gpphoto.lv)

Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta otrais posms – leģendārais ziemas rallijs Sarma 2019, kuram pieteikušās daudz ļoti ātras rallija ekipāžas, sāksies ar atklāšanas ceremoniju 8. februārī septiņos vakarā pie Gulbenes kultūras centra, bet sacensības Gulbenes novada ceļos norisināsies 9. februārī. Pirmais ātrumposms sāksies bez piecām desmitos no rīta. Pirmās tajā dosies vēsturiskās rallija automašīnas. Uzvarētāji rallija ieskaitē tiks noskaidroti astoņos ātrumposmos.

Ātrumposmu kartes un apraksti

Rallija ātrumposmu kartes un aprakstus iespējams apskatīt un lejupielādēt mājas lapā www.autorally.lv, TVNET informēja rallija Sarma preses sekretārs Ģirts Avotiņš. Aprakstu buklets ir izstrādāts gan drukāšanai, gan saglabāšanai viedierīcēs. Visiem ātrumposmu skatupunktiem, kuriem iespējams piebraukt pēc ceļu slēgšanas, ir sagatavoti maršruti, kurus var izmantot Waze un Google Maps navigācijas aplikācijās. Drukātā formātā maršrutiem iespējams piekļūt, izmantojot QR kodu lasīšanas aplikāciju, savukārt, lejupielādējot aprakstus tālrunī, QR kodiem atliek vien uzklikšķināt. Lai arī rallija laikā ātrumposmu ceļi Waze karte būs slēgti, un Google Maps maršruti ir sastādīti tā, lai nekrustotu ātrumposmu, lūdzam pārliecināties, ka navigācijas sistēmas maršruts nešķērso ātrumposmus.

Rallija starta secība

Pirmie trasē dosies vēsturiskie rallija automobiļi, kuru starts paredzēts 30 minūtes pirms pirmās rallija ekipāžas. Gan pirms, gan pēc vēsturiskajiem rallija automobiļiem trasē dosies drošības, jeb tā sauktās "0" ekipāžas. Vēsturiskie spēkrati nestartēs pēdējā, nakts ātrumposmā. Savukārt rallijsprinta dalībnieki trasē dosies uzreiz pēc rallija ieskaites ekipāžām, bet nestartēs pēdējos divos ātrumposmos. Rallija dalībnieku saraksti un rezultāti ir atrodami mājas lapā www.autorally.lv

Svarīgākais par drošību

Ziemas rallijs ir īpaši dinamisks, un ar to ir jārēķinās arī skatītājiem. Lūdzam atcerēties, ka vienmēr ir jāklausa drošības personāla norādījumi, sacensību laikā nedrīkst šķērsot trasi un pagriezt muguru pret trasi – vienmēr sekojiet līdzi katram sporta auto. Taču ir vēl viena lieta, ko ir jāievēro ziemas rallijā – ja steidzaties palīgā kādai grāvī vai kupenā iestigušai rallija automašīnai, nekādā gadījumā neceliet vai nestumiet auto aiz riteņu arkām, jo sporta riepu radzes ir daudz garākas un spēj nodarīt būtiskus miesas bojājumus. Skatītājiem jāatceras, ka pēc ātrumposma beigām ceļš ir atvērts tikai tad, kad to ir veikusi drošības ekipāža ar zaļu bākuguni.

EHR Rallija radio

Rallija Sarma 2019 laikā darbosies EHR Rallija radio, ko būs iespējams dzirdēt 93,6 FM frekvencē Gulbenes novadā. Rallija radio darbosies visu sacensību dienu un tajā būs dzirdamas gan intervijas ar sportistiem, gan reportāžas un rezultātu apskati. Rallija radio organizatori iesaka automašīnu radio aparātiem izslēgt automātisko stiprākās staciju meklēšanas un RDS režīmu, lai, dodoties uz attālākajiem ātrumposmiem, radio automātiski nepārslēgtos uz EHR Superhits Madonas raidītāja frekvenci, kurā EHR Rallija radio nebūs dzirdams. Savukārt tiem, kuri uz ralliju nedosies vai savādāku apstākļu dēļ nevarēs klausīties radio FM frekvencē, būs iespējams EHR Rallija radio dzirdēt internetā radio.autorally.lv

Biļetes

Rallija Sarma 2019 biļetes maksās 8,00 €, un tās būs iespējams iegādāties uz ātrumposmu piebraucamajiem ceļiem, kā arī rallija centrā. Bērniem līdz divpadsmit gadu vecumam, kā arī 1. un 2. grupas invalīdiem, uzrādot apliecību, ieejas maksa nav paredzēta.

Sociālie tīkli

Visi rallija fani tiek aicināti aktīvi izmantot Facebook, Twitter un Instagram, lai paziņotu par redzēto un aktuālo. Taču, lai ziņa sasniegtu visus adresātus, vēlams ziņām, kas saistītas ar ralliju, pievienot @RallySarma un/vai #RallySarma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu