Latvijas dāmu tenisa izlase uzsāks "Fed Cup" dueli pret Slovākiju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas dāmu tenisa izlase sestdien "Arēnā Rīga" uzsāks Federāciju kausa ("Fed Cup") Pasaules kausa otrās grupas dueli pret Slovākijas valstsvienību.

1. vienspēle: Aļona Ostapenko - Viktorija Kužmova

Pirmās vienspēles sākums paredzēts plkst. 15.00, kad laukumā dosies Aļona Ostapenko un Viktorija Kužmova.

Ostapenko patlaban pasaules rangā ieņem 22. vietu, bet Kužmova atrodas 46. pozīcijā. Viņas savā starpā profesionālajā tenisā nav tikušās.

2014. gadā Ostapenko gan divreiz uzvarēja Kužmovu, kad viņas savā starpā tikās Ķīnā notikušajās jaunatnes olimpiskajās spēlēs un arī "Nike Junior International" turnīrā Lielbritānijā.

 

2. vienspēle: Anastasija Sevastova - Anna Karolīna Šmiedlova

Savukārt pēc tam vēlāk notiks otrā vienspēle, kurā paredzēts Anastasijas Sevastovas un Annas Karolīnas Šmiedlovas duelis.

Sevastova šobrīd ir pasaules 12. rakete, bet Šmiedlova rangā ieņem 61. vietu. WTA tūrē viņas savā starpā tikušās divas reizes, abās uzvaru svinot Latvijas tenisistei.

Viņām iepriekšējā tikšanās bija pērn turnīrā Spānijas pilsētā Madridē, bet 2016. gadā Sevastova bija pārāka par Šmiedlovu arī "US Open" čempionātā Ņujorkā.

Vēl arī 2012. gadā Sevastova uzvarēja Šmiedlovu, kad viņas tikās Oklendas turnīrā Jaunzēlandē. 

 

Savukārt svētdien paredzēts, ka Ostapenko tiksies ar Šmiedlovu, bet Sevastova spēkosies ar Kužmovu.

Tāpat arī svētdien ir plānots dubultspēļu mačs, kuram šobrīd ir pieteiktas Ostapenko un Sevastova pret Kužmova un Rebeku Šramkovu.

Tiesa, svētdienas maču sastāvi vēl var tikt izmainīti. Svētdien sacensību sākums paredzēts plkst. 13.00.

Latvijas izlasi "Fed Cup" turnīrā pārstāv arī Diāna Marcinkēviča (WTA vienspēļu rangā 279. vieta), 18 gadus vecā Daniela Vismane (645.) un 16 gadus vecā Patrīcija Špaka, kura pasaules rangā nav iekļuvusi.

Latvijas izlases kapteinis ir Adrians Žguns, kuram šī būs debija šādā amatā. Pērn šos pienākumus pildīja Andis Juška.

Slovākijas izlasi pārstāvēs arī Rebeka Šramkova (WTA vienspēļu rangā 188. vieta) un Tereza Mihālikova (360.), kura Rīgā ieradās vien ceturtdien vakarā.

Veselības likstu dēļ Slovākijai nepalīdzēs komandas līdere Dominika Cibulkova, kura patlaban pasaules rangā atrodas 30. vietā, bet viņas karjeras rekords WTA reitingā ir 4. pozīcija.

Rokas traumas dēļ Slovākijai nepalīdzēs arī Magdalēna Ribārikova, kura šobrīd ir pasaules 69. rakete.

Gaidāmajā "Fed Cup" duelī uzvarēs komanda, kura izcīnīs vismaz trīs uzvaras.

Latvijas un Slovākijas dueļa uzvarētājas 20. un 21. aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā jeb iekļūšanu Top 8, kamēr zaudētājas cīnīsies par to, lai neizkristu uz zemāka līmeņa grupu Eiropas/Āfrikas zonā.

Latvijas dāmu tenisa izlase ar Sevastovu, Ostapenko, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pērn aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu "Fed Cup" pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām.

Ceļā uz pasaules grupu Latvijas tenisistes pērn februārī Igaunijas galvaspilsētā Tallinā pārspēja Poliju, Austriju, Turciju, Serbiju, kam sekoja aprīlī uzvara arī pretinieču laukumā Hantimansijskā pret Krievijas komandu.

Pasaules grupā Latvijas tenisistes spēlēja arī tālajā 1993. gadā, taču tolaik tajā bija 32 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu