Dmitrijs Savins: tiesības uz etnisko identitāti nav tiesības būt idiotam (45)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dmitrijs Savins
Dmitrijs Savins Foto: facebook.com

Par krievu politisko emigrantu dēvētais vēsturnieks Dmitrijs Savins sociālajā tīklā Facebook publicējis videoierakstu, kurā pauž savu attieksmi pret Rīgas mēra Nila Ušakova atbalstītāju sestdien pie Rātsnama pieteikto mītiņu. Savins ironiski norāda, ka partija „Saskaņa” sevi nepozicionē kā etnisku partiju, taču jebkuru sev veltīto kritiku dēvē par rusofobiju.

Tas nozīmē, ka „gadījumā, ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iesēdinās cietumā visus zagļus un korumpantus, jau nākamajā dienā krievu pensionārus izdzīs salā uz ielām, bet krievu skolās uz galdiem, kuros vēl nesen celti dāsnie Rīgas domes  bezmaksas cienasti, savas netīrās dejas dejos tumšādaini NATO karavīri.

Tādēļ, ja negribat pieļaut šādu katastrofu, pulcējiet ap sevi visus sev garīgā ziņā līdzīgos un ierodieties kopā ar viņiem mītiņā. Atbalstiet Nilu, mūsu sauli un glābēju, kurš vismaz kaut ko dara. Nil, mēs bez tevis nosprāgsim”, aptuveni šādā veidā, pēc Dmitrija Savina novērojumiem, tiek aģitēts par dalību sestdien gaidāmajā mītiņā, kur sev par lielu pārsteigumu sociālajos tīklos aicināts arī šī videoieraksta autors.

Dmitrijs Savins norāda - ja jūs patiešām uzskatāt, ka cīņa ar korupciju un zagšanu, cīņa ar savās vietās iesīkstējušo pseidoeliti, patiešām ir mēģinājums apkarot visu krievisko, tad ir tikai divi varianti: vai nu jūs esat daļa no šīs iesīkstējušās elites, kas no tā gūst kādu labumu, proti, ēdat kādam no rokas, un tad arī ir saprotams, kādēļ šādus vēstījumus izplatāt, vai arī otrs variants – prātiņa trūkums.

Sestdien gaidāmais mītiņš, pēc Dmitrija Savina domām, ir vieta, kur pulcēsies tie, kuri gūst kādu labumu no apšaubāmās sistēmas, vai arī tie, kuriem kaut kas nav kārtībā ar galvu.

Tiem, kuri viņam jautā – kāda tev politemigrantam daļa gar visu šeit notiekošo, Dmitrijs Savins atbild skaidri un gaiši: „Man kā krievu cilvēkam paliek nelabi ap dūšu, kad tiesības zagt tiek pielīdzinātas tiesībām būt krievam. Šīs, maigi izsakoties, ir pilnīgi atšķirīgas un pat pretējas lietas. Tāpēc, kad rīkojat savas akcijas, dariet to ar atbilstošiem lozungiem – Aizstāvēsim Nilpadomju zagļus un korumpantus, lai viņi turpina zagt un vilkt ārā pēdējos grašus no mūsu kabatām!”

Videoieraksta autors uzskata, ka tiesības nekompetenti pārvaldīt un būt idiotiem varas gaiteņos nedrīkst salīdzināt ar tiesībām saglabāt savu etnisko krievu identitāti. Tas ir ļoti aizvainojoši it īpaši visiem krieviem.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu