Līdz pat 3000 cilvēku Rīgas centrā pauduši atbalstu Ušakovam (148)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pie Rīgas domes pulcējas Ušakova atbalstītāji
Pie Rīgas domes pulcējas Ušakova atbalstītāji Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Mītiņā Rātslaukumā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) atbalstam sestdien pusdienlaikā pulcējās ap 3000 atbalstītāju, tā liecina policija aplēses. Lai gan mītiņa norises laiks bija pieteikts līdz plkst.15:00, pasākums beidzās aptuveni pusotru stundu agrāk - ap plkst.13:30. Rātslaukumā bija sanākuši cilvēki no Rīgas apkaimēm un pilsētām, kuras organizētāji nosauca no skatuves. Publiku pasākuma organizētāji uzrunāja latviski un krieviski.

Skatuve bija izveidota pie Rīgas domes trepēm. Pasākumā skanēja "dzīvā mūzika", kas tika spēlēta uz bungām. Apskaņošanas tehnika izvietota zilā teltī, uz kuras attēlotas Rīgas atslēgas. Tika dalīti pie apģērba piespraužamie Rīgas zili baltie karodziņi.

Latvijas radio vēsta, ka Vecrīgā pie Rīgas domes pulcējušies daudz cilvēku, kas rokās turēja Latvijas karogus un plakātus, kuros pausts atbalsts Rīgas mēram Nilam Ušakovam. Uz plakātiem lasāmi uzraksti „Par Nilu!”, „Es esmu Ušakovs”

un dažādi citi saukļi, kuros pozitīvi vērtēta Rīgas dome. Ir arī vēstījumi valdībai, piemēram, „Kur apsolītā 500 eiro pensija?” un arī plakāts krievu valodā, kur izteikts aicinājums izglītības ministrei „Beidziet, mēs gribam runāt dzimtajā valodā”.

Pēc aicinājuma no organizatoriem, pasākumā klusināti tika atkārtots sauklis "Mēs lemsim paši", bet krietni skaļāk - "Saskaņa".

Publiku pasākuma organizētāji uzrunāja latviski un krieviski.

Pasākumu vēroja liels daudzums tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju - gan formas tērpos, gan civilajā apģērbā.

Pasākums noritēja mierīgi un bez incidentiem, aģentūru LETA informēja VP pārstāve Sigita Pildava. Mītiņā Rātslaukumā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) atbalstam kulminācijas brīdī bija ap 3000 dalībnieku. Uzrunas pasākumā teica Rīgas domes un Saeimas deputāti, tostarp Ušakovs un Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis (S), kā arī citi aktīvisti. Dombrovskis, runājot latviešu un krievu valodā, apgalvoja, ka Ušakovs esot parādījis, ka Rīgā var strādāt "bez sarkanajām līnijām".

Dombrovskis atzina, ka Rīgā ielu kvalitāte varētu būt daudz labāka un ka situācija saistībā ar "Rīgas satiksmi" ir traģiska, taču reizē jāatceras, kurš nodrošinājis to, ka tiek izremontētas skolas, izbūvēti bērnu spēļu laukumi pagalmos un izdarītas citas lietas. Klātesošie atbildēja, ka šos darbus paveicis Rīgas mērs. Kā ziņots, partijas "Saskaņa" organizētais mītiņš Ušakova atbalstam notiks līdz plkst.15. Pasākums noorganizēts pēc Ušakova īpašumā veiktās kratīšanas saistībā ar "Rīgas satiksmes" korupcijas kriminālprocesu.

Komentāri (148)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu