Aļona Ostapenko: Gatavojos citai pretiniecei

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aļona Ostapenko vien pusstundu pirms Federāciju kausa pirmā mača ar Slovākiju uzzināja, ka viņai pretī stāsies Rebeka Šramkova, kuru uzvarēja ar 7-5, 6-7 (5:7), 6-1, izvirzot Latviju vadībā ar 1-0. Viņa gatavojās mačam pret Viktoriju Kužmovu (WTA 46.), kas iedzīvojusies rokas savainojumā. 

"Bija svarīgi šo dueli sākt ar uzvaru, īpaši jau savu līdzjutēju priekšā," sacīja Ostapenko. "Negaidīju, ka būs jāspēlē tieši pret Šramkovu, es to uzzināju kādu pusstundu pirms spēles. Gatavojos citai pretiniecei. Nezināju īsti ko gaidīt, vairākās epizodēs viņa spēlēja ļoti labi. Esmu priecīga, ka izdevās uzvarēt šo maču."

Pirmajā setā Ostapenko atradās iedzinēja lomā ar 2-5, bet atlikušajos geimos bija pārāka un noveda setu līdz uzvara ar 7-5. 

Viņas savu vienīgo līdzšinējo maču aizvadīja pirms četriem gadiem Kroiclingenas ITF 50 000 sērijas turnīra pusfinālā, kur virsroku guva slovākiete.

"Tas bija uz cita seguma, kas bija ļoti ātrs. Vienīgais, ko es atceros ir, ka viņa tajā spēlē ļoti labi servēja, izpildīja daudz eisus un nepieļāva dubultkļūdas," pastāstīja Ostapenko. 

Latvijas šā brīža otrā rakete norādīja, ko korts ir diezgan lēns un tas bija manāms. "Abas esam agresīvas spēlētājas. Mačs ilga divarpus stundas un arī tas parāda, ka laukums ir diezgan lēns. Bet atmosfēra bija ļoti, ļoti laba," uzsvēra Ostapenko. "Protams, dzirdu arī skatītājus, ir ļoti patīkami beidzot spēlēt mājās. Bija gandrīz pilna arēna, kas man bija negaidīti. Emocijas bija ļoti pozitīvas un tas man palīdzēja uzvarēt."

Ostapenko WTA rangā ieņem 22. vietu, kamēr Šramkova ierindojas 188. pozīcijā.

Sestdien spēli aizvada arī Anastasija Sevastova, kura spēkiem mērojas ar Annu Karolīnu Šmiedlovu. 

"Domāju, ka labāk spēlēju tieši Federāciju kausā, jo ir lielāka motivācija - spēlēju par valsti. Ir liels gods pārstāvēt Latviju. Beidzot radās iespēja spēlēt "Arēnā Rīga", mājās nebiju spēlējusi deviņus gadus," norādīja Ostapenko. 

Svētdien tiks aizvadītas divas vienspēles un dubultspēle. Uzvarēs komanda, kas izcīnīs trīs uzvaras. 

Latvijas un Slovākijas pāra uzvarētāja aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētāja cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu