Gulbis pārvar Rotertdamas turnīra kvalifikācijas pirmo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis sestdien Nīdrlandē izcīnīja uzvaru Rotertdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Atlasē ar septīto numuru izliktais Gulbis, kurš ATP rangā ieņem 83.vietu, ar rezultātu 6-3, 6-4 pārspēja ukraini Sergiju Stahovski, kurš reitingā ieņem 136.pozīciju.

Gulbis ATP tūrē ar Stahovski ticies sešas reizes, izcīnot četras uzvaras. Abi savā starpā spēkojušies arī zemākā līmenī, kuri latvietis uzvarējis trīs no četrām cīņām.

Par kvalifikācijas pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis ticis pie desmit ATP ranga punktiem.

Atlases izšķirošajā, otrajā, kārtā viņam pretī stāsies francūzis Žils Simons, kurš ATP rangā ieņem 31.vietu un kvalifikācijā izlikts ar pirmo numuru, tādējādi no pirmās kārtas ir brīvs.

Tikai ceturtdien Gulbis apstājās Monpeljē "ATP World Tour 250" otrajā kārtā, zaudēdams Moldovas tenisistam Radu Albotam.

Sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - 30 gadus vecais Gulbis cieta neveiksmi pirmajā kārtā. Tiesa, no turnīra viņš izstājās veselības problēmu dēļ, lai gan pirmo setu pret slaveno šveicieti Stanu Vavrinku bija uzvarējis.

Gulbim "Australian Open" jau vēsturiski nav bijis veiksmīgs, jo tikai divreiz viņš spējis pārvarēt pirmo kārtu. Šī gada sākumā latvietis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajās Punes "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu