Glābēji palīdzējuši cilvēkam izkļūt no Sarkandaugavas upes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Glābšanas dienests aicina nekāpt uz plāna ledus
Glābšanas dienests aicina nekāpt uz plāna ledus Foto: Ekrānuzņēmums no VUGD tvitera konta @ugunsdzeseji

Glābēji sestdien Rīgā palīdzējuši nokļūt krastā kādam Sarkandaugavas upes ledū ielūzušam cilvēkam, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Palkavniece.

Izsaukumu par ledū ielūzušiem cilvēkiem glābēji saņēma plkst.14.34.

Glābējiem ierodoties, trīs ledū ielūzušie krastā bija izkļuvuši pašu spēkiem, bet vienam bija nepieciešama glābēju palīdzība. Cietušais atradies 30 metru attālumā no krasta.

Izmatojot glābšanas dēli, ledū ielūzušais cilvēks tika nogādāts krastā un nodots mediķu aprūpē.

Palkavniece uzsvēra, ka patlaban, kad lakapstākļi bieži mainās, uz ledus atrasties ir īpaši bīstami, tāpēc VUGD aicina uz ledus nekāpt.

"Pat ja šķiet, ka ledus ir gana biezs, tas var būt maldīgs priekšstats," sacīja Palkavniece un piebilda, ka šogad noslīkuši jau pieci cilvēki.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumus, no tiem uz 19 ugunsgrēkiem un 19 glābšanas darbiem, savukārt deviņi bijuši maldinājuma zvani.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu