Gulbis kā "laimīgais zaudētājs" iekļūst pamatturnīrā ATP sacensībās Roterdamā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis svētdien nepārvarēja Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra kvalifikāciju, tomēr viņš pamatturnīrā iekļuva kā "laimīgais zaudētājs".

(Papildināts viss teksts.)

Atlasē ar septīto numuru izliktais Gulbis, kurš ATP rangā ieņem 83.vietu, otrās kārtas mačā ar 6-7 (2:7), 6-7 (2:7) piekāpās francūzim Žilam Simonam, kurš ATP rangā ieņem 31.vietu un kvalifikācijā bija izlikts ar pirmo numuru, tādējādi no pirmās kārtas esot brīvs.

Simons latvietim vienmēr bijis neparocīgs pretinieks, jo viņš zaudējis četrās no piecām abu savstarpējām spēlēm.

Par kvalifikācijas otrās kārtas sasniegšanu Gulbis ticis pie desmit ATP ranga punktiem.

Lai iekļūtu pamatturnīrā, bija jāpārvar divas atlases kārtas, latvietim zaudējot izšķirošajā mačā. Tiesa, pēc citu spēlētāju atteikuma Gulbis tik un tā ieguva tiesības startēt Roterdamas pamatturnīrā kā "laimīgais zaudētājs".

Pamatturnīra pirmajā kārtā Gulbis tiksies ar Mariušu Kopilu no Rumānijas, kurš arī sacensībās iekļuva kā "laimīgais zaudētājs" un kurš rangā atrodas 56.vietā.

Gulbis kvalifikācijas pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-4 pārspēja ukraini Sergiju Stahovski, kurš reitingā ieņem 136.pozīciju.

Tikai ceturtdien Gulbis apstājās Monpeljē "ATP World Tour 250" otrajā kārtā, zaudēdams Moldovas tenisistam Radu Albotam.

Sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - 30 gadus vecais Gulbis cieta neveiksmi pirmajā kārtā. Tiesa, no turnīra viņš izstājās veselības problēmu dēļ, lai gan pirmo setu pret slaveno šveicieti Stanu Vavrinku bija uzvarējis.

Gulbim "Australian Open" jau vēsturiski nav bijis veiksmīgs, jo tikai divreiz viņš spējis pārvarēt pirmo kārtu. Šī gada sākumā latvietis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajās Punes "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu