Gada albums - Keisijai Masgreivsai. Divi "Grammy" arī diriģentam Andrim Nelsonam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Keisija Masgreivsa (Kacey Musgraves) saņem "Grammy" balvu par gada labāko albumu "Golden Hour"
Keisija Masgreivsa (Kacey Musgraves) saņem "Grammy" balvu par gada labāko albumu "Golden Hour" Foto: Reuters/ScanPix

Losandželosā, ASV, svētdien tika pasniegtas prestižās "Grammy" godalgas, un divās balvu kategorijās godalgas izcīnījis Andris Nelsons kopā ar Bostonas Simfonisko orķestri, liecina informācija "Grammy" oficiālajā tīmekļa vietnē.

Diriģents kopā ar Bostonas orķestri par šī gada jūlijā izdoto albumu "Shostakovich: Symphonies Nos. 4&11" bija nominēts kategorijās "Vislabāk producētais klasiskās mūzikas albumus" un "Labākais orķestra sniegums" un abās šajās kategorijās ir uzvarējis.

Nelsons jau divus iepriekšējos gadus saņēmis "Grammy" balvu kategorijā "Labākais orķestra sniegums". Pirms diviem gadiem Nelsons saņēma balvu par Dmitrija Šostakoviča 10.simfonijas ierakstu, savukārt pagājušogad "Grammy" orķestrim tika piešķirts par Dmitrija Šostakoviča 5., 8. un 9. simfonijas ierakstiem "Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphonies Nos. 5, 8 & 9".

Nelsons savā "Facebook" kontā ierakstījis pateicības vārdus par saņemto balvu, tādējādi uzslavējot savu komandu par divām saņemtajām balvām.

"Es esmu ārkārtīgi lepns par Bostonas Simfonisko orķestri un mūsu īpašo muzikālo savienību, jo tā rezultāts patiesi iedvesmo. Mūzika dziļi sakņojas manā audzināšanā, tāpēc ceru, ka tā uzrunā klausītājus tikpat daudz kā mani,"

rakstīja Nelsons.

Savukārt "Grammy" par gada albumu «Golden Hour» saņēma amerikāņu kantri dziedātāja Keisija Masgreivsa (Kacey Musgraves, 30).

Losandželosā pasniegtas Grammy balvas (Keisija Masgreivsa)
Losandželosā pasniegtas Grammy balvas (Keisija Masgreivsa) Foto: Reuters/AP/Scanpix

Ieraksts ir silts akustiska kantri paraugs ar fanka un softroka elementiem. Visas dziesmas ir melodiskas, lieliski aranžētas, labi uzkonstruētas un prasmīgi ieskaņotas. 

Noklausies albumu.

Aplūko foto no ceremonijas.

Par gada ierakstu (dziesmu) pirmo reizi atzīts hiphopa žanra skaņdarbs - aktiera un repera Donalda Glovera (Donald Glover), kas pazīstams ar skatuves vārdu «Childish Gambino», skaņdarbs «This Is America».

"Grammy" par debiju saņēma britu dziedātāja Dua Lipa.

Losandželosā pasniegtas Grammy balvas (Dua Lipa)
Losandželosā pasniegtas Grammy balvas (Dua Lipa) Foto: Reuters/AP/Scanpix

Kārdija Bī (Cardi B) ieguva balvu par labāko hiphopa albumu.

Labākais roka ieraksts tika nelaiķim Krisam Kornelam (Chris Cornell).

Labākais popmūzikas albums - Ariana Grande "Sweetener".

Gada hiphopa dziesma - Dreika "God's Plan".

Losandželosā pasniegtas Grammy balvas (Dreiks)
Losandželosā pasniegtas Grammy balvas (Dreiks) Foto: Reuters/AP/Scanpix

Detalizēts uzvarētāju saraksts grammy.com.

Informācija tiks papildināta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu