Sevastova un Ostapenko saglabājušas savas pozīcijas WTA rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas sieviešu tenisa līderes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājušas jau iepriekš ieņemtās pozīcijas.

Sevastova joprojām ir pasaules 12.rakete, par vienu vietu rangā pakāpjoties pirms nedēļas. Pasaules ranga pirmajam desmitniekam viņa ir diezgan tuvu, jo no tā viņu šobrīd šķir 137 punkti. Viņas rekords pasaules rangā ir 11.vieta, ko viņa pirmo reizi sasniedza pagājušā gada oktobrī.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Ostapenko pasaules rangā saglabājusi 22.vietu, ko viņa ieņem jau kopš novembra sākuma.

Pēc Francijas atklātā čempiontitula neaizstāvēšanas pagājušā gada jūnijā Ostapenko zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur uz dažām nedēļām atgriezās augusta/septembra mijā, bet pēc tam sekoja pakāpeniska lejupslīde uz 22.vietu.

Abas Latvijas vadošās tenisistes bija stūrakmeņi iekļūšanai pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules pirmajā grupā. Aizvadītajā nedēļā Rīgā Latvijas komanda Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar 4-0 pārspēja Slovākiju. Šonedēļ abas iecerējušas sacensties Dohas WTA "Premier" sērijas turnīrā.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā atguvusi četras vietas un ieņem 275.pozīciju. Tikmēr 18 gadus vecā Daniela Vismane saglabājusi 645.pozīciju.

Tikmēr pasaules ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā uz pirmo vietu pasaules rangā pacēlās Naomi Osaka, kura līdz ar to kļuvusi par vēsturē pirmo Japānas tenisisti pasaules ranga pirmajā vietā.

Otrā rangā šobrīd ir Austrālijas atklātā čempionāta fināliste Petra Kvitova no Čehijas, bet trešā ir iepriekšējā pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas, kura pirmajā vietā iepriekš bija 48 nedēļas. Ceturtajā pozīcijā ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, bet viņai seko cita čehiete Karolīna Plīškova. Sestā joprojām ir vāciete Angelika Kerbere, kamēr septītā ir Jeļina Svitoļina no Ukrainas, bet astotajā pozīcijā iekārtojusies nīderlandiete Kiki Bertensa. Tikmēr devītā ir baltkrieviete Arina Sabaļenka, bet pirmo desmitnieku Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacka.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 37.pozīciju, bet Sevastova arī šonedēļ ir 63.vietā, kamēr Marcinkēviča pakāpusies par divām pozīcijām un ieņem 224.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu