Ungārijas premjers paziņo par dāsnu atbalsta programmu daudzbērnu ģimenēm (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ungārijas valdība ir gatava ievērojami palielināt finansiālo palīdzību un subsīdijas ģimenēm ar vairākiem bērniem. Kā uzrunā valstij paziņoja Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, šāds solis nepieciešams, lai iedrošinātu sievietes dzemdēt vairāk bērnu un nākotnē atrisināt valsts sarūkošā iedzīvotāju skaita problēmu, vēsta “Independent”.

Orbāns norāda, ka sievietēm, kuras dzemdējušas un audzina vairāk nekā četrus bērnus, pienākas atbrīvojums no nodokļu maksāšanas visa mūža garumā.

Tāpat solīti labumi arī daudzbērnu ģimenēm – tiek piedāvāts saņemt 2,5 miljonu forintu (aptuveni 7800 eiro) lielu pabalstu septiņvietīga auto iegādei ģimenēm ar vismaz trim bērniem, kā arī zemu procentu likmi hipotekāro kredītu sievietēm, kas jaunākas par 40, un kuras precas pirmo reizi.

Orbāns norādīja, ka šie pasākumi ir nepieciešami, lai “nodrošinātu ungāru nācijas izdzīvošanu”.

“Ungāri, nevis imigrācija – tāda ir pareizā atbilde,” uzrunā sacīja Orbāns.

Orbāns pievērsās arī Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kas gaidāmas maijā. Viņš turpināja uzsvērt, ka Eiropas Savienības vadība joprojām vēlas pārpildīt Eiropu ar nelegālajiem imigrantiem.

“Mums jāsaprot, ka eiropieši ir vēsturisku krustceļu priekšā. Tie pilsoņi, kuri lems par labu imigrācijai un migrantiem, faktiski rada apstākļus, kas iznīcinās ģimenes un kristīgās dzīves vērtības,” sacīja Orbāns.

Opozīcija gan paudusi skepsi par šādu Orbāna atbalsta plānu ģimenēm norādot, ka tas ir politisks lēmums, kā galvenais mērķis ir ietekmēt gaidāmo Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu