Briedis: Boksu sāku apgūt no jauna (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis ir ticis galā ar veselības likstām un šobrīd jau pamazām trenējas, pirmdien notikušajā preses konferencē uzsverot, ka boksa iemaņas tagad apgūst no jauna. 

Briedis un viņa pretinieks 15.jūnijā Rīgā gaidāmajā Pasaules boksa supersērijas pusfinālā pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) polis Kšištofs Glovackis pirmdien pirmo reizi publiski tikās aci pret aci.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps pastāstīja, ka šoreiz visu sagatavošanos posmu Latvijas bokseris aizvadīs dzimtenē. Lielākais uzsvars tikšot likts uz boksa elementu pilnveidi.

Tikmēr Briedis pastāstīja, ka vēlas paveikt to, kas neizdevās pagājušajā gadā - sasniegt supersērijas finālu.

Latvijas bokseris uz preses konferenci bija ieradies Valsts policijas (VP) formā.

"Steidzos no darba uz šejieni. Kad sāksies treniņnometne, tad būs pilnībā jāpievēršas boksam. Pagaidām darbs VP ir mana ikdiena. Visiem ticīgajiem un arī neticīgajiem varu teikt vienu: domāju, ka gan boksa Dievs, gan kādas konkrētas ticības Dievs noteikti ir sajutis to atmosfēru, ko boksa mačos spēj radīt latvieši. Tas, ka supersērijas pusfināls atkal notiks Latvijā ir liels pagodinājums," sacīja Briedis.

Latviešu bokseris pērn saskārās ar veselības likstām, bet nu viņa stāvoklis esot nostabilizējies.

"Sāku boksu apgūt no jauna. Pirms tam bijām daudz trenējušies fiziski, bet aizmirsuši par boksu," skaidroja Briedis. "Abi esam noskaņojušies uz uzvaru. Pretinieks ir spēcīgs, šajā turnīrā vāju sāncenšu nav. Redzēsim skaistu boksu. Ne tikai man, bet arī faniem būs ko pasvīst. Salīdzinot ar iepriekšējo cīņu, vairāk liksim uzsvaru uz boksa tehniku, nevis fizisko sagatavotību."

Tikmēr Brieža pretinieks Glovackis nevarot sagaidīt, kad pienāks cīņas diena.

"Briedis ir izcils cīnītājs. Nav šaubu, ka šī būs grandioza cīņa ar labu atmosfēru. Darīšu visu, lai uzvarētu šo dueli. Jau cīnījos Rīgā pirms Brieža-Peresa mača, tāpēc zinu, kāda būs atmosfēra," optimistisks bija Glovackis.

Savukārt boksa supersērijas turnīra rīkotājs Kalla Zauerlands uzsvēra, ka šīs sacensības ir kā boksa Čempionu līga. "Arī šogad centīsimies kļūt par labāko sporta pasākumu Rīgā, kā tas bija pērn."

"Bija daudz runu, kāpēc pusfināls tiek aizkavēts. Plānojam finālu septembrī un oktobrī. Pusfināls būs nedaudz vēlāk, jo gada laikā ir daudz cīņu. Tā profesionālajā boksā ir normāla parādība. Esam ļoti apmierināti ar pašreizējo situāciju. Pusfināli notiks laika posmā no aprīļa līdz jūnijam. Arī supervieglajā svarā esam ieplānojuši visus pusfinālus, kā plānots," teica Zaurelands, kura turnīrs medijos vairākkārt saistīts ar finansiāla rakstura problēmām.

Sagaidāms, ka biļešu pārdošana uz 15.jūnija cīņu sāksies nākamo septiņu dienu laikā..

Briedis ar Glovacki pusfināla dueli aizvadīs 15. jūnijā "Arēnā Rīga".

Briedis novembrī supersērijas ceturtdaļfināla duelī pēc punktiem pārspēja Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans. Latvietis pēc šīs cīņas savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa padomes (WBC) Dimanta jostu.

Tikmēr Glovackis savā ceturtdaļfināla cīņā pēc punktiem pieveica krievu Maksimu Vlasovu, vienlaikus savā īpašumā iegūstot arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pagaidu čempiona jostu.

Briedis iepriekšējā sezonā abas savas cīņas supersērijā aizvadīja Rīgā, ceturtdaļfinālā pārspējot kubieti Maiku Peresu, bet pusfinālā zaudējot nākamajam čempionam Oleksandram Usikam no Ukrainas.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

Otrā supersērijas pusfinālā šajā svara kategorijā Kubas bokseris Juniers Dortikoss spēkosies pret amerikāni Endrū Tabiti.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu