Pirms dodaties automazgātavā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pre-wash jeb priekšmazgāšanas tipa autokosmētika arī ziemā uzlabo rezultātu automātiskajās un pašapkalpošanās automazgātavās.

Lai kā mums tas nepatiktu, automobiļi jāmazgā arī tad, kad aiz loga ir mīnus desmit grādu un vairāk. Ja šo procedūru iespējams uzticēt profesionālai rokas automazgātavai – brīnišķīgi: mūsu vietā nepatīkamo uzdevumu uzņēmies kāds cits. Tomēr daudzi auto īpašnieki arī ziemā izmanto automātiskās mazgātavas vai pat cenšas uzpost savu auto paši – izmantojot šobrīd tik populārās pašapkalpošanās mazgātavas. Kā vienās, tā otrās tiek izmantota profesionālā autoķīmija, tomēr gadās, ka dažas automašīnas daļas tiek nomazgātas nepilnīgi. Lai tā nenotiktu, autokosmētikas izplatītājs GetzNordic iesaka lietot priekšmazgāšanas līdzekļus. Lai gan Latvijā tā nav ierasta lieta, kaimiņzemē Igaunijā pre-wash autoķīmija ir visai pieprasīta.

„Sarkanā līnija” diskiem

Automātiskajās mazgātavās visbiežāk netīri paliek riteņu diski. Mazgāšanas cikls ir tik īss, ka uzklātās putas nepaspēj iedarboties, savukārt birstes nespēj iekļūt disku risēs, skrūvju vietās un citās grūti sasniedzamās vietās. Šajā gadījumā var palīdzēt ātri iedarbīgs riteņu disku tīrīšanas līdzeklis kā TurtleWaxRedline Wheel Cleaner. Tā spēcīgā formula izstrādāta disku attīrīšanai no bremžu putekļiem bez beršanas – vienkārši uzpūšam, pagaidām un noskalojam. Īpašs krāsu maiņas reaģents signalizē par tīrītāja iedarbību – no spilgti rozā tas kļūst tumšāks. Ja TurtleWaxRedline uzklāj tieši pirms iebraukšanas automazgātavā, pat īsais, piecu minūšu mazgāšanas cikls nomazgās netīrumus un nosēdumus no diskiem labāk nekā bez pre-wash. TurtleWaxRedline ieteicams turēt automobilī, lai pirms mazgāšanas lietotu pēc vajadzības, tomēr jāpatur prātā, kas tas nav noturīgs pret stipru salu.

Virsbūvei un ne tikai

Ja rodas šaubas, vai birstes un ūdens strūkla spēs tikt galā ar ilgāku laiku krātiem ziemas ceļu netīrumiem, ieteicams pirms mazgāšanas aši apstrādāt visvairāk „cietušās” detaļas ar universālu priekšmazgātāju. PitstopExtraCleaner sērijā ir divi šādi līdzekļi – Premium jeb stipras iedarbības tīrīšanas līdzeklis (sarkans) un HeavyDuty ar ļoti stipru iedarbību. Abos gadījumos nepieciešams iepazīties ar lietošanas instrukciju, jo līdzekļi ir patiešām spēcīgi – HeavyDuty pat apzīmēts kā „sārmains”, jo izstrādāts ieēdušos netīrumu notīrīšanai bez beršanas – tikai ar ūdens strūklu. Vasaras periodā ExtraCleaner pat iesaka atšķaidīt ar ūdeni proporcijā no 1:6 līdz 1:1, atkarībā no netīrumu veida un pakāpes, taču ziemā mēs to diez vai darīsim.ExtraCleaner nebojā krāsotas virmas, plastmasas, stiklus, tekstilu un gumijas detaļas, tomēr ziemas periodā ražotājs to iesaka riteņu disku un apakšējo virsbūves daļu pirmapstrādei.

TurtleWax un Pitstop autokosmētikas oficiālais izplatītājs Latvijā ir SIA Getz Nordic.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu