Par narkotiku iegādi vīrietim piespriež vairākus gadus cietumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa piespriedusi sešus gadus cietumā kādam vīrietim par piecu veidu narkotiku iegādi realizācijas nolūkā, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Apsūdzētais atzina, ka neatļauti iegādājās un glabāja narkotiskās un psihotropās vielas realizācijas nolūkā lielā apmērā.

Izmeklēšanā noskaidrojies, ka pagājušajā gadā no izmeklēšanā nenoskaidrotas personas apsūdzētais tālākai realizācijai iegādājās 101 gramu hašiša un 114 gramu vielu maisījuma, kas satur karfentanilu. Tāpat viņš iegādājās 23 gramus metadona, 13 gramus marihuānas un 2,2 gramus gramus kokaīna. Valsts policija iepriekš paziņojumā presei rakstījusi, ka karfentanils ir sevišķi bīstama un spēcīga narkotiskā viela, līdz ar to tā lietošana īpaši bieži beidzas ar nāvi.

Burciņās un maisiņos ievietotās narkotiskās vielas apsūdzētais neatļauti glabāja savā dzīvesvietā, līdz pērn aprīlī tās kratīšanā atrada policija.

Tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā un apstiprināja apsūdzētā un prokuratūras vienošanos par sodu.

Ņemot vērā minēto, vīrietim tiesa piemēroja brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem bez mantas konfiskācijas ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem sešiem mēnešiem.

Apsūdzētam piederošos 595 eiro tiesa nolēma konfiscēt, taču atcēla arestu diviem zemes gabaliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu