Festivālā "Laba daba" šogad uzstāsies slovēņu grupa "Laibach"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskajā mūzikas un mākslas festivālā "Laba daba", kas Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki" norisināsies no 2. augusta līdz 4. augustam, uzstāsies konceptuāli avangardiskā slovēņu grupa "Laibach", informēja festivāla rīkotāju pārstāve Anete Enikova.

Festivālā "Laibach" uzstāsies, interpretējot slavenās 1965. gada kino filmas "Mūzikas skaņas" muzikālo programmu, kas ierakstīta grupas albumā "The Sound of Music".

Enikova norādīja, ka "Laibach" ir pirmā rietumu roka grupa, kura uzstājusies Ziemeļkorejā, un tas notika 2015. gadā Phenjanā. Par šo notikumu tika uzņemta dokumentālā filma "Atbrīvošanas diena" - "VFS Films" piedāvātā Latvijas, Norvēģijas, Ziemeļkorejas un Slovēnijas muzikāla dokumentālā filma, kuras režisori ir Mortens Traviks un Uģis Olte. Filma izrādīta daudzās pasaules valstīs un plaukusi laurus kinofestivālos, tajā skaitā 2017.gadā iegūstot arī četras "Lielā Kristapa" balvas. "Atbrīvošanas diena" iekļauta arī šī gada festivāla kino programmā.

""Laibach" joprojām ir starptautiski visaugstāk novērtētā rokgrupa, kas radusies kādā no bijušajām komunistiskā režīma valstīm Eiropā. Grupa jau tuvojas 40. gadu slieksnim, taču tās nerimstošais novatorisms ļāvis būt visu laiku avangardā, neatkāpjoties no savām izpausmēm, pārliecības un oriģināli industriālā skanējuma. [..] Jāatzīmē arī tas, ka "Laibach" jau kopš saviem pirmsākumiem tiek uzskatīta par sava veida disidentiem un pastāvošās varas kritiķiem, pateicoties viņiem arī radās respektablā slovēņu mākslas kustība "Neue Slowenische Kunst"," grupu aprakstīja Enikova.

Grupa jau uzstājusies Latvijā.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivālu var iegādāties "Biļešu servisā". Biļetes festivāla apmeklējumam nav nepieciešamas bērniem līdz 13 gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu