Hārtlijs: Ļoti lepojos ar Bļugeru un Balceru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs ļoti lepojas ar abiem šogad Nacionālajā hokeja līgā (NHL) debitējušajiem latviešiem Teodoru Bļugeru un Rūdolfu Balceru, treneris pastāstīja intervijā Latvijas Hokeja federācijai (LHF).

Pašlaik 21 gadu vecais Balcers savu pirmo NHL spēli Otavas "Senators" rindās aizvadīja 5.janvārī, bet 24 gadus vecais Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Bļugers pasaules spēcīgākajā līgā savu pirmo maču aizvadīja 31.janvārī. 

Interesanti, ka abi latvieši savus pirmos vārtus NHL guva ar pirmo veikto metienu, abiem to paveicot karjeras otrajā mačā.

"Hokejs Latvijā dodas pareizajā virzienā. Pieaugušo un pārējo izlašu rezultāti liecina par to, ka līmenis aug. Milzīgs prieks par Teodoru un Rūdolfu. Man bija tas gods viņus trenēt 2018.gada pasaules čempionātā (PČ) Dānijā - ļoti nopietni un nobrieduši jauni vīri. Loti lepojos ar viņiem," intervijā sacīja Hārtlijs.

Jau 10.maijā Bratislavā un Košicē sāksies 2019.gada PČ hokejā. Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Austriju un Itāliju. Hārtlijs uzskata, ka šogad turnīrs būs vēl grūtāks.

"Latviešiem ir ļoti plaša sirds. Viņi ir ļoti lepni pārstāvēt savu valsti PČ. Ar tādu komandu strādāt ir īsta bauda. Mēs vienmēr būsim PČ pastarīši, arī šogad. Jā, pagājušajā gadā sasniedzām ceturtdaļfinālu, bet šogad to paveikt būs vēl grūtāk. Turnīrs sākas nedēļu vēlāk. Tas nozīmē, ka vairāk NHL spēlētāju varēs doties palīgā savām valstsvienībām. Spēles kvalitāte būs pakāpi augstāka nekā iepriekšējos divos gados. Līdzjutēji būs ieguvēji, bet mums tas būs vēl lielāks izaicinājums," prognozēja hokeja treneris.

Hārtlijs šogad pirmo reizi paralēli strādā ar Latvijas izlasi un kādu klubu. Viņš ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL)  komandas Omskas "Avangard" galvenais treneris. "Avangard" ir vieni no favorītiem līgā, komandas mērķis ir iegūt Gagarina kausu. Pēdējā Gagarina kausa finālspēle notiks ne vēlāk kā 25.aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu