Skābes uzbrukums Ukrainas pretkorupcijas aktīvistei: apsūdz augstu reģionālo amatpersonu (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ukrainā apsūdzības izvirzītas augsta ranga reģiona amatpersonai, kas organizējusi uzbrukumu ar skābi prominentai pretkorupcijas kustības aktīvistei, pēc kura viņa mirusi, pavēstīja prokuratūra.

Hersonas apgabala padomes priekšsēdētājs Vladislavs Mangers apsūdzēts par "Katerinas Gandzjukas slepkavības organizēšanu", sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja Ukrainas ģenerālprokurors Jurijs Lucenko.

Mangers tiek apsūdzēts, ka "tīši un nelikumīgi izraisījis cita cilvēka nāvi īpaši nežēlīgā veidā, iepriekš vienojoties ar indivīdu grupu", pavēstīja Lucenko preses sekretāre Larisa Sergane.

"Notiek izmeklēšanas darbības, kratīšanas," viņa piebilda.

Mangers bijis ekpremjeres un prezidenta Petro Porošenko vēlēšanu sāncenses Jūlijas Timošenko vadītās partijas "Batkivščina" biedrs. Pagājušajā nedēļā Mangers no partijas izslēgts.

Gandzjuka bija Hersonas mēra padomniece un aktīvi vērsās pret korupciju tiesībsargājošajās struktūrās.

31.jūlijā viņu kāds uzbrucējs aplēja ar skābi. Pēc vairākiem mediķu aprūpē pavadītiem mēnešiem un vairāk nekā desmit operācijām viņa novembrī aizgāja no dzīves.

Viņas nāve izraisīja valdības kritiku un no jauna pievērsa uzmanību vairākiem desmitiem uzbrukumu pretkorupcijas aktīvistiem, kas bija pieredzēti pēdējos mēnešos.

Policija šajā lietā augustā aizturēja piecus cilvēkus, trim tika noteikts mājas arests.

Novembrī aizdomās par līdzdalību uzbrukumā tika aizturēts valdošās partijas likumdevēja palīgs.

Eiropas Savienība un ASV uzsvērušas, ka šādi uzbrukumi aktīvistiem ir nepieņemami, un mudināja vainīgos saukt pie atbildības.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu