Zviedrijas sniegos BMW testē savu nākotnes apvidnieku (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
BMW iNEXT
BMW iNEXT Foto: BMW

2018.gada nogalē BMW pasaulei parādīja savu vīziju par savu nākotnes krosoveru - BMW Vision iNEXT Concept. Tagad vācieši vēsta, ka BMW grupas ziemas testu centrā Arjeplogā, Zviedrijā turpinās intensīvs darbs, lai vīzija kļūtu par realitāti.

Līdz šim notikumam gan vēl ir tālu, jo sērijveida mašīnas ražošanu BMW rūpnīcā Dingolfingā plānots sākt vien 2021.gadā. Tomēr soli pa solim modelis, ko Minhenes uzņēmums šobrīd dēvē par savu tehnoloģiju flagmani, tiek pilnveidots.

Šobrīd dienas kārtībā ir šasijas, balstiekārtas, inteliģentās pilnpiedziņas un spēka agregātu testi reģionam pie polārā loka raksturīgos apstākļos. Tāpat uzmanība tiek veltīta enerģijas pārvaldības sistēmas darba novērtējumam, tam, kā aukstumā norit bateriju uzlāde un enerģijas novadīšana elektromotoram, kā darbojas salona apsildes un gaisa kondicionēšanas sistēmas. Tāpat BMW norāda, ka slidenie apstākļi ir ideāli piemēroti, lai veiktu elektropiedziņas sistēmai izstrādātās 4x4 sistēmas un dinamiskās stabilitātes kontroles kalibrāciju, kā arī stūres sistēmas un bremžu regulējumus.

BMW iNEXT
BMW iNEXT Foto: BMW

BMW arīdzan norāda, ka iNEXT sērijveida modelis būs ne tikai elektropiedziņas tehnoloģiju flagmanis, vismaz pašas kompānijas ietvaros, bet arī ietvers jaunākos sasniegumus automatizētās braukšanas, savienojamības, un tiešsaistes pakalpojumu jomās.

Lai gan Zviedrijas ziemeļos, ko iecienījis ne viens vien autoražotājs ziemas testu veikšanai, nogādātais prototips ir maskēts, lai paturētu noslēpumā kaut daļu dizaina nianšu, redzams, ka tas ir nedaudz slaidāks nekā citi zīmola krosoveri jeb Sports Activity Vehicle (SAV) kā tos dēvē paši BMW. 

BMW iNEXT
BMW iNEXT Foto: BMW
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu