Gaiļezera slimnīcā līdz 2020.gada jūlijam veiks 13,4 miljonus eiro vērtus remontdarbus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca "Gaiļezers".
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca "Gaiļezers". Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" 1.korpusā veiks 13,394 miljonus eiro vērtus remontdarbus, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

"Gaiļezera" 1.korpusa atjaunošanas izmaksas, tostarp projektēšana, būvdarbi, autoruzraudzība, būvuzraudzība un pievienotās vērtības nodoklis, ir 13,394 miljoni eiro, no kuriem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 11,12 miljoni eiro, 1,177 miljoni eiro - valsts budžeta līdzekļi, bet vēl 1,097 miljoni eiro ir slimnīcas pašas ieguldījums.

Projekta laikā tiks veikti atjaunošanas darbi 13 330 kvadrātmetru platībā. Tiks atjaunotas ārstniecības nodaļas, tostarp iebūvētas iekārtas un tehnoloģijas, iegādātas mēbeles un veikti labiekārtošanas darbi, turklāt ārstniecības nodalās, bēniņos un pagrabstāvā paredzēta arī inženierkomunikāciju nomaiņa.

Potetinova skaidroja, ka remontdarbi nepieciešami, jo stacionāra "Gaiļezers" ēka ir celta un nodota ekspluatācijā 1979. līdz 1980.gadā. Kaut arī pēdējo desmit gadu laikā stacionārā īstenoti vairāki projekti un aktivitātes, kas vērsti uz jaunāko, progresīvāko, izmaksu efektīvāko pakalpojumu sniegšanas nodrošināšanu, joprojām izaicinājums ir stacionāra nodaļu telpu stāvoklis, kas neatbilst mūsdienu ārstniecības standartiem.

Slimnīcas pārstāve atzina, ka telpās, kurās izvietotas stacionāra ārstniecības nodaļas, remontdarbi nav veikti kopš ēkas nodošanas ekspluatācijā. Pārsvarā visās stacionāra nodaļās ir fiziski un morāli novecojusi infrastruktūra - gan inženierkomunikācijas, gan santehnika, gan arī telpu stāvoklis, norāda slimnīcā.

Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis norādīja, ka projekts būs ļoti sarežģīts, jo rekonstrukcijas darbu dēļ ārstniecībai tiek slēgta puse stacionāra 1.korpusa. "Citādi diemžēl nav iespējams efektīvi veikt telpu remontu, jo to neļauj plānojums un paredzamais darbu apjoms. Tur izvietotās terapeitiskā bloka nodaļas neatbilst mūsdienu prasībām. Uzsāktais darbs ir nopietns šī gada izaicinājums un pārbaudījums mums visiem," uzsver Paeglītis.

Paeglītis apgalvoja, ka projektam slimnīcas darbinieki rūpīgi gatavojušies vairāk nekā gadu. Pēc Paeglīša paustā, telpas, kur pārcelsies terapeitiskā bloka nodaļas, tiek pielāgotas pacientu uzņemšanai un mediķu darbam, bet atsevišķās nodaļās darbi vēl turpinās.

Slimnīcas vadītājs apzinās, ka projekts apgrūtinās slimnīcas darbu, tomēr tas būšot tā vērts. "Es pilnībā piekrītu tam, ka strādāt šajā pārejas periodā būs grūti. Šādi vienmēr notiek tad, kad remontdarbi norit vienlaicīgi ar ikdienas dzīvi -  to droši vien katrs ir pieredzējis arī pats, veicot remontus mājās. Tomēr ceru, ka grūtības ļaus pārvarēt doma, ka pēc remonta beidzot "Gaiļezers" iegūs mūsdienīgas telpas - pacientiem un medicīnas personālam," sacīja slimnīcas vadītājs.

Saskaņā ar līgumu remontdarbus paredzēts pabeigt līdz 2020.gada jūlija beigām.

Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, atklātā konkursā uzvarējis, kā arī telpu un inženiertīklu atjaunošanas projektēšanu un būvdarbus 10,92 miljonu eiro apmērā veiks SIA "Newcom Construction". Konkursā tika saņemti četri piedāvājumi.

"Firmas.lv" dati liecina, ka 2017.gadā "Newcom Construction" apgrozījums bija 14,954 miljoni eiro, kas ir par 45% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa - 285 807 eiro. 40,06% uzņēmuma pieder SIA "Newcom", bet pārējās uzņēmuma daļas vienādos apmēros pieder četrām privātpersonām - Viktoram Savinam, Jānim Čodaram, Aivaram Kacaram un Mārtiņa Bubenam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu