Tramps: Irānas islāma revolūcija nesusi represijas un neveiksmi (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidents Donalds Tramps.
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: Reuters/ScanPix

Irānas islāma revolūcija pirms 40 gadiem atnesa šai valstij represijas un pilnīgu neveiksmi, pirmdien paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps.

"40 korupcijas gadi. 40 represiju gadi. 40 terora gadi. Režīms Irānā ir radījis tikai #40NeveiksmesGadus," paziņoja Tramps savā tvītā, kas uzrakstīts revolūcijas 40. gadskārtā un nosūtīts arī farsi valodā.

"Ilgi cietusī Irānas tauta ir pelnījusi daudz spožāku nākotni," viņš piebilda.

Trampa galvenais ārpolitikas padomnieks Džons Boltons pirms tam tviterī ierakstīja, ka Irānai "tie bijuši 40 neveiksmes gadi".

"Tagad Irānas režīma ziņā ir mainīt savu uzvedību, un galu galā Irānas tautas ziņā ir noteikt savas valsts virzienu," tvītoja Boltons.

Boltons paziņoja, ka Vašingtona atbalstītu "Irānas tautas gribu un atbalstītu viņus, lai nodrošinātu, ka viņu balsis tiek sadzirdētas".

Boltons nosūtīja savu tvītu laikā, kad milzu pūlis Teherānā svinēja 40 gadus kopš 1979.gada revolūcijas, kuras gaitā ajatolla Rūholla Homeini izbeidza gadsimtiem ilgu šahu dinastijas valdīšanu.

Irānas prezidents Hasans Ruhani paziņoja valsts iedzīvotājiem, ka viņiem jāpretojas "sazvērestībai", kurā ir iesaistīta Vašingtona.

Trampa administrācija cenšas vājināt Irānu un tās "destabilizējošo" ietekmi.

Starp abām valstīm kopš 1980.gada nav diplomātisko attiecību. ASV pērn izstājās no starptautiskas kodolvienošanās ar Irānu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu