Daugavpilī sāk cīņu pret spēļu zālēm, kas nespēj nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Daugavpils pašvaldība brīdinājusi par licences anulēšanas iespējām tās spēļu zāles, kas nespēj nodrošināt apkārtnē sabiedrisko kārtību un drošību.

Spēļu zāļu klienti regulāri pārkāpj sabiedrisko kārtību, secinājusi pilsētas pašvaldības policija. Aizvadītajā gadā Daugavpils Pašvaldības policija saņēma 129 izsaukumus uz spēļu zālēm dažādos pilsētas mikrorajonos. Vēl 88 izsaukumus saņēma Valsts policija. Vairumā gadījumu sabiedriskās kārtības pārkāpēji bija kautiņu dalībnieki. Nereti blakus esošo māju iedzīvotāju mieru traucēja skaļa mūzika un iereibušie azartspēļu cienītāji.

Situācija ar sabiedrisko kārtību azartspēļu norises vietu tuvumā ir visai sarežģīta: pašlaik Daugavpilī reģistrētas 17 spēļu zāles, un tikai uz divām no tām gada laikā nevienu reizi nebija izsauktas Pašvaldības vai Valsts policijas patruļas. Pašlaik Pašvaldības policija sākusi pastiprinātu preventīvu darbu ar spēļu zāļu pārvaldniekiem, ierosinot veikt pasākumus, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību spēļu zāles tuvumā. Pretējā gadījumā iestādēm draud licences atņemšana.

Lai nodrošinātu pilsētas iedzīvotāju mieru, policija izsūtījusi brīdinājuma vēstules visām spēļu zālēm, atgādinot, ka saskaņā ar Azartspēļu un izložu likumu, ja azartspēļu organizēšana konkrētajā vietā rada būtisku valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārumu, dome ar motivētu lēmumu ir tiesīga atcelt izsniegto atļauju atvērt kazino, spēļu zāli, bingo zāli, totalizatoru vai derību likmju pieņemšanas vietu un organizēt attiecīgās azartspēles konkrētajās telpās.

Brīdinājumam jau ir rezultāti, ziņo pašvaldība. Dažas dienas pēc vēstuļu izsūtīšanas uz pārrunām ar Pašvaldības policijas vadību un Valsts policiju ieradušies kādas problemātiskākās spēļu zāles pārstāvji, kas solījās tuvākajā laikā pastiprināt drošības pasākumus, norīkojot papildu apsargus kārtības uzturēšanai.

Tuvākajā laikā šādas tikšanās ieplānotas ar visu azartspēļu norises vietu vadību. Ja zāles, kuru apmeklētāji rada neērtības tuvumā esošo māju iedzīvotājiem un traucē sabiedrisko mieru, nereaģēs uz situāciju un necentīsies to uzlabot, pilsētas domes vadība skatīs jautājumu par licenču atņemšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu