Atbalsta priekšlikumu pārdalīt 2,8 miljonus € pirmā mājokļa iegādes programmas nodrošināšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu pirmā mājokļa iegādes programmas turpināšanai papildus piešķirt 2,8 miljonus eiro.

Mājokļu atbalsta programmas pašreizējais kopējais finansējums veido 18 988 659 eiro. Līdz 2018.gada 31.decembrim mājokļu atbalsta programmas ietvaros "Altum" ģimenēm ar bērniem mājokļu būvniecībai vai iegādei kopā piešķīrusi 10 287 mājokļu garantijas par kopējo summu 72,7 miljoni eiro.

EM norādīja, ka patlaban iespējams piešķirt jaunas garantijas 3,3 miljonu eiro apmērā. Pamatojoties uz līdzšinējo mājokļu garantiju piešķiršanas dinamiku, ministrijā prognozēja, ka programmas esošais finansējums tiks apgūts 2019.gada februārī.

Tāpēc EM rosināja pārdalīt 2 809 590 eiro un novirzīt šo summu "Attīstības finanšu institūcijai Altum", lai turpinātu mājokļu atbalsta programmu. Ministrijā piebilda, ka ar papildu finansējumu programmu varēs īstenot līdz 2019.gada jūlija vidum.

Kopējais mājokļu garantiju programmas īstenošanai nepieciešamais finansējums 2019.gadā ir 6,5 miljoni eiro. Ministru kabinets par pilnu nepieciešamo finansējumu mājokļu atbalsta programmai varētu lemt pēc tam, kad tiks izlietoti patlaban pieejamie līdzekļi.

Mājokļu garantiju programma darbojas kopš 2015.gada janvāra, tās īstenošanā iesaistītas piecas sadarbības komercbankas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu